עוגת שרביט הקסמים של השף הלבן

עוגת שרביט הקסמים של השף הלבן, עוגת גבינה ושוקולד בספירלות קסומות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שרביט הקסמים של השף הלבן
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 200 גרם פתי בר
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר חום
  • לעוגה:
  • 120 גרם סוכר
  • 4 ביצים
  • 750 גרם גבינה לבנה השף הלבן
  • 1 אינסטנט וניל
  • 150 גרם שמנת מתוקה תנובה
  • 2 כפיות סוכר וניל
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 60 גרם שמנת מתוקה תנובה
  • 1 כפית ליקר קוואנטרו
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 80 גרם שמנת מתוקה תנובה
  • 1 כפית ליקר שוקולד

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. טוחנים את הביסקויטים, ממיסים את החמאה, מערבבים את הביסקויטים עם החמאה והסוכר חום.
2. מהדקים את הביסקויטים בתחתית התבנית.
3. במידה ויש חשש שהתבנית לא אטומה, מצמידים נייר כסף לדפנות מכל הכיוונים.
4. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה.
5. שמים בפריזר בינתיים.
6. מפעילים את התנור ל 160 מעלות.
7. מקציפים את הביצים עם הסוכר.
8. מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה עם האינסטנט וניל + 150 גרם שמנת מתוקה + סוכר וניל.
9. מאחדים את תערובת הגבינה עם הביצים.
10. מחלקים את התערובת לשניים.
11. ממיסים שוקולד לבן עם 60 גרם שמנת מתוקה והליקר.
12. מערבבים עם מחצית מהתערובת שחילקנו.
13. ממיסים שוקולד חלב עם 80 גרם השמנת והליקר.
14. מערבבים עם המחצית השניה של התערובת שנשארה.
15. מעבירים כל אחת מתערובות השוקולד לשני כדי מזיגה.
16. מוציאים את התבנית מהפריזר.
17. שופכים מהתערובת הלבנה למרכז התבנית בסביבות ¾ כוס.
18. שופכים מהתערובת הכהה למרכז הלבנה וככה להמשיך עד שתערובות השוקולד נגמרות.
19. מקפידים למזוג לאמצע התבנית.
20. שופכים ממרחק נמוך.
21. אם במקרה אמצע הספירלה זז לצד, יש להטות בעדינות את התבנית ולהחזיר אותו לאמצע.
לא לתת לתערובת השוקולד לטפטף לתוך הבלילה, ברגע שמסיימים למזוג מרימים מיד.
22. מכניסים את העוגה לתנור.
23. שופכים מים רותחים לתבנית הגדולה.
24. העוגה מוכנה שהדפנות יציבות והעוגה רוטטת במרכז.
25. מניחים לעוגה להתקרר, ל-5 שעות לפחות.

דרג: