עוגת שקדים, קוקוס ושוקולד לבן

עוגה שלא תפסיקו לאכול. חגיגית וכשרה לפסח

מאת: מירב גביש

דרג:
עוגת שקדים, קוקוס ושוקולד לבן
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 9 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 5 ביצים
  • 1.5 כוס סוכר
  • 100 גר שוקולד לבן מגורר או קצוץ דק
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 3 כפות קמח תופח לפסח
  • אבקת סוכר
  • לקרם:
  • 1 שמנת מתוקה, 250 מיל'
  • 1 גבינת שמנת נפוליאון 16% (לערבב היטב עם עד כדי ריכוך)
  • לסירופ:
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף גרידת לימון

אופן הכנה:

לעוגה:
1. מחממים תנור מראש ל-160 מע'.
2. שמים בקערה, קוקוס, שקדים טחונים, קמח תופח מאליו ושוקולד לבן. מערבבים ומניחים בצד.
3. מקציפים 5 חלבונים עם ¾ כוס סוכר עד לקצף יציב
4. מקציפים 5 חלמונים עם ¾ כוס סוכר עד לקצף בהיר ותפוח
5. מקפלים בעדינות את תערובת החלמונים לתערובת החלבונים.
6. מוסיפים את היבשים לתוך התערובת בעדינות.
7. מכניסים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה בגודל בינוני או ל-4 עגולות בקוטר 13 ס"מ.
8. אופים כ-40-50 דקות עד שהקיסם יצא יבש. מניחים לעוגה להצטנן. בוזקים אבקת סוכר מעל.

הקרם:
1. מקציפים שמנת מתוקה לקרם רך.
2. מערבבים היטב את גבינת השמנת ומוסיפים לשמנת המוקצפת.
3. מוסיפים את הסירופ המצונן לתערובת ושמים במקרר.

לסירופ:
1. מבשלים בסיר קטן מיץ לימון, סוכר וגרידת לימון עד שהסוכר נמס (לוקח דקה) ומצננים.

הגשה:
שמים כמה כפות קרם על העוגה ומגישים.
דרג: