עוגת שמרים שושנים שוקולד (או כל ממרח אהוב אחר)

עוגת שמרים שניתן להכין במגוון טעמים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שמרים שושנים שוקולד (או כל ממרח אהוב אחר)
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 30 מנות /3 עוגות אינגליש קייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם קמח שמרים (או 500 גרם קמח רגיל וכף וחצי שמרים)
  • 250 מ״ל חלב "תנובה" פושר (1/4 1 כוסות)
  • 2 חלמונים
  • 70 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • רבע כפית מלח דק
  • ממרח למילוי (שוקולד, לוטוס, חלבה וכו')
  • 150 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • ביצה להברשה
  • סירופ סוכר

אופן הכנה:

1. בקערת מיקסר מניחים את החלב, חלמונים, סוכר ומלח ומערבבים כדקה.
2. מוסיפים תוך כדי ערבוב איטי את הקמח.
3. ממשיכים ללוש כ - 5 דקות לקבלת בצק.
4. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עד שהחמאה נטמעת ומתקבל בצק רך ואחיד.
5. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
6. מוציאים אוויר ומעבירים מכוסה למקרר מינימום לשעה.
7. מוציאים מהמקרר, מחלקים ל-3 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לריבוע.
8. מורחים על כל ריבוע בצורה שווה ממרח רצוי (שוקולד/לוטוס/חלבה וכו')
9. מגלגלים לרולדה.
10. מחלקים כל רולדה ל-6 חלקים שווים
12. מניחים את כל החלקים של הרולדה בתבנית אניגליש קייק צמודים אחד לשני, יש לדחוס ולשטח כל חלק מעט.
13. מתפיחים במקום חמים כשעה.
14. מחממים תנור ל-170 מעלות.
15. מברישים בעדינות את העוגות בביצה ואופים כ-35 דקות.
16. מוציאים ומזגגים בסירופ סוכר.
17. מצננים מעט לפני הגשה.

 


דרג: