עוגת שמרים שושנים

עוגת שמרים לא מסובכת, הצלחה מובטחת גם למתקשים בעבודה עם שמרים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אסתר פלח

דרג:
עוגת שמרים שושנים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ביצה
  • 1 מרגרינה/חמאה/כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 חבילות סוכר וניל
  • 5 כוסות קמח
  • 1 כוס חלב
  • 30 גרם שמרים/2 כפות שמרים יבשים.
  • למילוי:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות קקאו
  • 200 גרם מרגרינה/חמאה
  • לסירופ:
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 חבילת סוכר וניל
  • 1/2 כוס חלב (להרתיח בזמן שהעוגה בתנור)

אופן הכנה:

1. הבצק: לשים היטב את כל חומרי הבצק יחד ולהניח לתפיחה.
2. המילוי: מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
3. כאשר הבצק תפח מוציאים אויר,ומחלקים לשני עלים. פותחים כל עלה, ומורחים מחצית מהמלית (ניתן לשנות ולשים ממרח שוקולד).
4. מגלגלים וחותכים כל רולדה ל-10 חלקים. מניחים בתבנית עגולה או מלבנית. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות.
5. כמה דקות לפני שהעוגה מוכנה מוציאים אותה ובעזרת מצקת יוצקים מעל את רוב החלב, ומכניסים לתנור לעוד כמה דקות.
דרג: