עוגת שמרים רומנית עם גבינה PASCA CU BRANZA

ברומניה אופים את העוגה הזו בדרך כלל לקראת חג הפסחא ומקשטים אותה בצמות מלמעלה או קישוטי בצק אחרים, לנו היא מתאימה לקראת חג השבועות והקישוט? כיד הדמיון

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חביבה טל

דרג:
עוגת שמרים רומנית עם גבינה  PASCA CU BRANZA
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 20 יחידות/ תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4.5 כוסות קמח רגיל או כוסמין לבן
  • 2.5 כפיות שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
  • 1/2 שקית משפר אפייה
  • 1 כוס חלב פושר
  • 3/4 כוס סוכר או סוכרלוז
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כפית שטוחה מלח
  • 2 ביצים
  • קליפת לימון/תפוז מגוררת +מיץ
  • למלית:
  • 250 גרם גבינת כנען או טוב טעם 5%
  • 250 גרם גבינת ריקוטה 5%
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה 15%
  • 1.5 כוס סוכר או סוכרלוז
  • 3 ביצים
  • 2 שקיות סוכר וניל או 2 כפיות תמצית וניל
  • צימוקים או חמוציות ללא תוספת סוכר לבן (אם רוצים)
  • 5 כפות סולת או 3 כפות קורנפלור
  • קליפה מגורדת של לימון או תפוז
  • 2 כפות רכז תפוחים
  • למריחה על תחתית הבצק :
  • 3 כפות ריבת משמש
  • 2 כפות אגוזים טחונים לפיזור מעל הריבה
  • מרכיבים:
  • לבצק:

אופן הכנה:


1. מערבבים שמרים עם חלב וחמאה רכה, תמצית וניל וקליפת לימון ומניחים בקערה בצד
2. מקציפים ביצים עם סוכר ומלח
3. מאחדים את תערובת הביצים עם תערובת השמרים
4. מוסיפים מיץ לימון ואת הקמח ב-2-3 פעמים ומעבדים כ-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש, רך ונעים למגע שאינו נדבק לדפנות
5. משאירים לתפיחה מכוסה במגבת מטבח לשעה וחצי או עד שיכפיל את נפחו
6. בינתיים מערבבים יחד את כל המרכיבים למלית הגבינה
7. אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 חלקים: חלק אחד מרדדים לגודל התבנית (המשומנת ומרופדת בנייר אפייה) ומעט בדפנות 8. את החלק השני מחלקים ל-2. מחלק אחד מעצבים צמה שאותה מניחים מסביב לדפנות, והחלק השני ישמש לקישוטים מעל המלית
9. לפני יציקת המלית על הבצק מורחים את ריבת המשמש ומפזרים את האגוזים הטחונים
10. יוצקים את מלית הגבינה על הבצק ומיישרים. מקשטים מלמעלה עם צמות או פרחים ומשאירים לתפיחה נוספת של כ-20 דקות
11. מחממים את התנור ל220 מעלות
12. לאחר התפיחה מצפים בביצה טרופה (פעמיים) ואופים 3 דקות בחום של 220 ומיד מורידים ל-180
13. ממשיכים לאפות עוד כ-50 דקות או עד שהעוגה זהובה ויציבה והריח המתוק אופף את כל הבית
14. עם הוצאת העוגה מהתנור מצפים אותה בסירופ מייפל או אגאבה מדולל במעט מים. שומרים מכוסה
15. מחכים שהעוגה תתקרר, פורסים ומגישים
 

דרג: