עוגת שמרים גבינה ושטרוייזל

מתכון לעוגת שמרים גבינה,רכה מבפנים ופריכה מבחוץ. זהירות, היא ממכרת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נטלי לוין \

צילום: נטלי לוין \

עיצוב: נטלי לוין

דרג:
עוגת שמרים גבינה ושטרוייזל
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 2 תבניות אינגליש קייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
  • 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
  • 150 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 75 גרם (1/3 כוס) סוכר
  • 2 ביצים
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה "תנובה"
  • 3 כפות חלב "תנובה"
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת קליפת תפוז אחד
  • למלית גבינה:
  • 500 גרם גבינת כנען 5%, "השף הלבן"
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
  • לשטרויזל:
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח
  • 50 גרם (1/3 כוס) שקדים קצוצים
  • 75 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 3 כפות סוכר חום בהיר
  • להברשה:
  • ביצה טרופה
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

אופן ההכנה (בצק):
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד קמח, שמרים, חמאה, סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, חלב, מלח, וניל וגרידת תפוז. את תערובת החומרים לשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש וקצת דביק.
2. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כ-1-2 שעות או עד שהוא מכפיל את נפחו.

הכנת המלית:
1. בקערה בינונית מערבבים יחד גבינה, סוכר, וניל ומלח לתערובת אחידה.
4. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
5. מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
6. שומרים את הבצק במקרר עד הרכבת העוגות.

הכנת שטרויזל:
1. בקערה בינונית שמים קמח, שקדים קצוצים, חמאה וסוכר חום ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית. שומרים את השטרויזל במקרר עד הרכבת העוגה.

הרכבת עוגה:
1. מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומחלקים ל-2 חלקים.
2. מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-3-4 מ"מ ומורחים מחצית מכמות מלית הגבינה.
3. מגלגלים לרולדה הדוקה, חוצים אותה במרכז לרוחבה ויוצרים צורה של בורג. מניחים את הבורג בעדינות בתוך תבנית אינגליש קייק משומנת.
4. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ושארית המילוי.
5. מכסים את העוגות במגבת לחה ומניחים להן לתפוח עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
7. מברישים את העוגות התפוחות בביצה בעדינות ומפזרים שטרויזל בנדיבות.
8. אופים את העוגות במשך כ-30-35 דקות או עד שהן תפוחות וזהובות והשטרויזל שחום.
15. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
16. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
דרג: