עוגת שמרים גבינה ומייפל

גרסאות שונות ומגוונות לעוגת השמרים הקלאסית: עם גבינה, שוקולד, רולדה או שושנים

מאת: נטלי גרופי

דרג:
עוגת שמרים גבינה ומייפל
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית עגולה או תבנית אינגליש קייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • הבצק:
  • קילו קמח
  • שקית שמרים טריים
  • שקית משפר אפייה
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • 250 גרם חמאה רכה מאוד
  • 3 חלמונים
  • 2 כוסות חלב חמים
  • מילוי הגבינה:
  • קילו גבינה לבנה
  • 2 חלמונים
  • כוס סוכר
  • 2 כפות אינסטנט וניל
  • מייפל
  • ביצה להברשה
  • אופציה נוספת – חלק שוקולד וחלק גבינה , להוסיף צימוקים לגבינה , להוסיף ריבה לגבינה ועוד

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מסננים את הגבינה מהנוזלים כשלוש שעות ומערבבים את כל המצרכים.
2. מעבדים את כל המצרכים לבצק חלק ורך, לשים בקערה משומנת, מכסים עד שהמסה מכפילה את נפחה.
3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, מרדדים למלבן, עושים חתכים משני צידי ולשים במרכז מהמילוי לכל האורך. מרימים פעם מצד ימין פעם מצד שמאל, שתי וערב, עד לסגירת כל מסת הבצק.
  אופציות נוספות: מכינים רולדה (מרדדים דף שמים את המילוי ומגלגלים). חותכים לשושנים ומסדרים בתבנית עגולה. אפשרי גם בצורת צמה. 
4. מעבירים לתבנית עגולה לשושנים או תבנית אינגליש-קייק לצמה או שתי וערב. מזלפים מעל מעט רוטב מייפל ונותנים לעוגה להתפיח כ 20 דקות. 
5. מברישים עם ביצה טרופה ואופים כ-30 דקות בחןום של 180 מעלות, או עד שהעוגה זהובה ויפה.

* אפשרויות מילוי נוספות: שוקולד ונוטלה, צימוקים בגבינה, ריבה לגבינה ועוד


דרג: