עוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים

עוגת שמרים נהדרת להגשה בשעת אירוח קל לצד שתייה חמה או קרה, בחג שבועות ובכל עת

מאת: נעמה מרדכי

דרג:
עוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ 2 תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 4 כוסות קמח (560 גר')
  • 1/2 שקית שמרים או 1/2 קוביית שמרית (25 גר')
  • 1/2 שקית משפר לאפייה ביתית
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר')
  • 75 גר' חמאה חתוכה לקוביות, בטמפרטורת חדר
  • 2 ביצים מס' 1
  • 2/3 כוס חלב (160 מ"ל)
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • כפית גרידת לימון
  • למלית:
  • 1/2 ק"ג גבינה 9%
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 ביצה
  • 1 כוס סוכר (200 גר')
  • 2 כפות צימוקים לבנים
  • גרידה מ-1/2 לימון

אופן הכנה:

הכנה
1. הכנת הבצק: בעזרת וו לישה, מערבבים את כל החומרים, פרט לחמאה והמלח, בקערת מערבל במהירות איטית.
2. כשהבצק מתאחד מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן כלל.
3. מוסיפים את המלח. ממשיכים לערבב למספר שניות ומיד מפסיקים את פעולת המערבל על מנת שלא לגרום לחימום הבצק.
4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה אחד לפחות.
5. ביום למחרת- מחלקים את הבצק לשני חלקים. מכל חלק מכינים עוגה אחת.
6. מרדדים חלק אחד למלבן באורך 20X35 ס"מ.
7. מורחים חצי ממלית הגבינה על שטח המלבן כולו ומגלגלים לגלילה דקה שאותה מגלגלים בצורת "שבלול".
8. מניחים בתבנית (אלומיניום) עגולה (בקוטר 20 ס"מ).
9. מתפיחים כשעה ואופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

דרג: