עוגת שלוש שכבות שוקולד

עוגת שלוש שכבות כשרה לפסח המשלבת טעמי שלושה שוקולדים - ללקק את האצבעות

מאת: נועה קוקה

דרג:
עוגת שלוש שכבות שוקולד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 חלמונים - למרנג
  • 240 גרם סוכר - למרנג
  • 240 גרם אבקת סוכר - למרנג
  • 100 גרם אגוז לוז - קלויים וטחונים, למרנג
  • 750 גרם שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 150 גרם שוקולד לבן

אופן הכנה:

1. להכנת המרנג: מקציפים חלבונים וסוכר עד שמתקבל קצף יציף ומבריק. להקפיד לא להקציף יותר מדי. מוסיפים אבקת סוכר ואגוזי לוז בתנועת עטיפה. מזלפים שקית זילוף על שלושה ניירות אפייה, שעליהם מסומן עיגול בקוטר 26 ס"מ.
אופים בחום של 120-100 מעלות כשעתיים עד שהמרנג מתקשה. מניחים למרנג להתקרר.
2. להכנת הקרמים: מרתיחים 250 גרם שמנת מתוקה ומוסיפים 150 גרם שוקולד מריר, מערבבים עד שמתקבל קרם חלק. חוזרים על התהליך עם שוקולד החלב והשוקולד הלבן. כשמתקרר מכניסים למקרר לפחות ללילה שלם.
3. הרכבת העוגה: מקציפים עד שמתקבל מוס מכל שלושת הקרמים. מניחים את שכבת המרנג הראשונה ומזלפים עליה קרם שוקולד מריר, עליו מניחים עוד שכבה של מרנג, מזלפים קרם שוקולד חלב, מניחים עוד שכבת מרנג ועליה קרם שוקולד לבן. מקשטים למעלה עם פירורי שוקולד ואגוזים.
4. אפשר לשמור בהקפאה מספר ימים, מומלץ להפשיר כשלוש שעות לפני האכילה.
דרג: