עוגת שלוש שכבות

עוגה מושקעת מתאימה לימי הולדת

מאת: הלמה כהן

דרג:
עוגת שלוש שכבות
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 ביצים
  • 14 כפות סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 אינסטנט פודינג שוקולד
  • 3 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 שקיקי סוכר וניל
  • 8 כפות מים
  • 2 כפות קקאו
  • 1 שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר/חלב
  • 50 גרם חמאה

אופן הכנה:

הכנה
1. בסיס: מקציפם את החלבונים עם 4 כפות סוכר.מוסיפים את החלמונים והפודינג שוקולד.
2. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומקומחת. אופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות ומצננים.
3. קרם וניל: מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר הוניל, מוסיפים את השמנת החמוצה, 4 כפות סוכר ופודינג וניל. לשטח את השכבה על השכבה האפויה.
4. קרם שוקולד: בתוך סיר קטן ממיסים 6 כפות סוכר, 8 כפות מים, 2 כפות קקאו עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש. מוסיפים לתוך הבלילה החמה חמאה ושוקולד ומערבבים. יוצקים את הקרם על השכבה לבנה.
מצננים לילה במקרר.

דרג: