עוגת שכבות

עוגת שכבות לפסח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שכבות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית 23X35

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בסיס העוגה :
  • 6 ביצים מופרדות
  • 3 כפות סוכר
  • 1 חבילה של אינסטנט פודינג שוקו
  • קרם גבינה :
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 גביעים שמנת חמוצה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • ציפוי שוקולד קרמי:
  • 6 כפות סוכר
  • 8 כפות מים
  • 2 כפות קקאו
  • חבילת שוקולד מריר משובח
  • 50 גרם חמאה מרוככת

אופן הכנה:

  • בסיס: מקציפים חלבונים + 2 כפות סוכר לקצף גמיש.
  • את החלמונים מקציפים עם כף סוכר אחת שנותרה לקציפה במרקם סמיך ,אליה מוסיפים את אבקת .
  • פודינג השוקולד: מאחדים את שתי הבלילות-קצף + חלמונים ומשטחים בתבנית אפייה משומנת. אופים במשך 20 דקות, בחום של 150 מעלות .
  • קרם גבינה : מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל לקצפת במרקם רך. תוך כדי הההקצפה מוסיפים את גביעי השמנת החמוצה. 
  • בדקות אחרונות של ערבול מוסיפים את 3 כפות הסוכר ואבקת הפודינג וניל.
  • את שכבת הגבינה משטחים על גבי בצק השוקולד שהכנו ממקודם לאחר שהתקרר לגמרי .
  • ציפוי שוקולד קרמי : בסיר קטן מערבבים את הסוכר, מים ואבקת קקאו עד שרותח.לאחר הרתיחה מורידים את הסיר מהאש ולתוכו ממסיים את חבילת השוקולד מריר משובח עד להמסה מוחלטת . לבסוף מוסיפים 50 גרם חמאה מרוככת ומערבבים למרקם הומוגני. את שכבת השוקולד יוצקים על שכבת הגבינה. לשים לב לא ליצוק באיזור אחד בלבד שלא יווצר שקע בעוגה. על העוגה לשהות לילה לפחות לפני הגשתה , על מנת שתתייצב .


  •  

    דרג: