עוגת שכבות שוקולד - תפוז

עוגה לבנה מועשרת בקליפת תפוז ובפתיתי שוקולד, ממולאת במוס שוקולד מריר ומצופה בקרם תפוזים. חגיגה לאוהבי השילוב הקלאסי הזה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שכבות שוקולד - תפוז
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 2 תבניות מלבניות בגודל 30/25 ס”מ 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 10 ביצים
  • 2 כוסות סוכר (400 גרם)
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • 4 כפות שמן
  • קליפה מגוררת מ- 2 תפוזים
  • 100 גרם שוקולד קצוץ גס או 1 כוס שוקולד צ’יפס
  • למוס השוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות מרגרינה (20 גרם)
  • 1 מיכל (220 מ”ל) קצפת צמחית במתיקות עדינה מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • לקרם התפוז:
  • מיץ מ-6 תפוזים
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 מיכל (220 מ”ל) קצפת צמחית במתיקות עדינה מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

הכנה
1. מכינים את מוס השוקולד: שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה, עד שמתקבל קרם אחיד. מקררים במקרר כשעה.
2. מכינים את העוגה: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים שני ניירות אפייה ומרפדים בהם את התבניות.
3. שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים במשך 7-8 דקות, עד שהתערובת בהירה ותפוחה. מקפלים פנימה בעדינות את הקמח, השמן, גרד התפוז והשוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתוך כל תבנית מחצית מכמות התערובת ואופים במשך 15-12 דקות (אפשר לאפות את התבניות יחד בתכנית טורבו. במקרה כזה כדאי להחליף ביניהן לאחר כמחצית מזמן האפייה). העוגות מוכנות כאשר הן זהובות וסכין המוחדר פנימה יוצא יבש. מצננים את העוגות מחוץ לתנור.
4. מכינים את קרם התפוז: שמים את מיץ התפוזים בסיר קטן ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
5. מבשלים את המיץ עד שהכמות מצטמצמת בחצי (6-7 דקות) ומצננים אותו על השיש או במקרר. מקציפים את השמנת יחד עם אבקת הפודינג עד לקבלת קצפת יציבה מאוד. מעבירים את הקצפת לקערה אחרת ומערבבים אותה עם מיץ התפוזים המצומצם.
6. מוציאים את קרם השוקולד מהמקרר ומקציפים אותו במשך 3-4 דקות, עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח.
7. מרכיבים את העוגה: מסירים את ניירות האפייה מהעוגות. מניחים על מגש אחת מהעוגות ומורחים עליה בשכבה אחידה את מוס השוקולד.
8. מניחים על המוס את העוגה השנייה ומורחים עליה בשכבה אחידה את קרם התפוזים. מעבירים את העוגה המצופה למקרר. שומרים במקרר יום יומיים או מקפיאים. לפני ההגשה חותכים לריבועים.
9. קישוטים: לפני הקירור מעטרים את פני העוגה באמצעות “מסרק חומה”. מניחים את המסרק על הקרם ומניעים אותו בצורה גלית לאורך העוגה. “מסרקים” את העוגה בעדינות במקומות שנותרו חלקים, עד שכל הקרם מעוטר בדוגמת גלים. העוגה יפה במיוחד אם מעטרים אותה בעיגולי תפוז סיני או בתפוזים מיובשים בתנור.
 
דרג: