עוגת שכבות שוקולד וקצפת

עוגת שוקולד מהודרת ובשכבות

מאת: רעות כהן

דרג:
עוגת שכבות שוקולד וקצפת
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לשכבות העוגה:
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • רבע כוס+2 כפות סוכר
  • 6 ביצים בטמפ' החדר.
  • לקצפת:
  • מיכל וחצי שמנת מתוקה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • לקישוט:
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • תלתלי שוקולד

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים מעט נייר אפייה ושמים בתבנית התנור.
2. ממיסים שוקולד לגמרי ומקררים.
3. מפרידים ביצים. בקערת מקסר ובמהירות גבוהה מקציפים חלמונים עם רבע כוס סוכר עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה, כ-5 דקות.
4. מוסיפים פנימה שוקולד מומס ומקציפים במהירות בינונית עד הטמעה.
5. מעבירים תערובת חלמונים לקערה אחרת נקייה.
6. מנקים את קערת המיקסר ומקציפים חלבונים במהירות בינונית עד קבלת קצף.
7. מוסיפים בהדרגה סוכר שנשאר (2 כפות) וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקצף יציב.
8. מעבירים רבע מקצף החלבונים לקערת החלמונים והשוקולד ומערבבים היטב.
9. מעבירים את יתר קצף החלבונים ועם מרית מקפלים בעדינות רק עד הטמעה.
10. מעבירים בלילה לתבנית המרופדת בנייר אפיה ועם מרית מיישרים אותה כך שתכסה את התבנית באופן אחיד.
11.מכניסים לתנור ל 16-18 דקות.
12. מוציאים  מהתנור ומכסים מיד במגבת נקייה.מצננים לגמרי ומעבירים לקירור לחצי שעה.

להרכבה:
1. מחלצים בזהירות מהתבנית ומניחים על משטח ישר.
2. עם גלגלת או סכין משוננת מסירים שוליים מיותרים.
3. חותכים ל 4 או 5 רצועות אחידות בגודלן (7 סמ כל אחת).
4. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף.
5. לוקחים רצועה אחת של עוגה לצלחת הגשה. מזלפים עליה באופן אחיד את הקצפת.
6.מכסים ברצועה נוספת. מעליה שוב קצפת וכן הלאה. כך עושים את כל השכבות.
7. סוגרים ברצועה האחרונה ומעבירים לקירור להתייצבות.

לפני ההגשה: ממיסים שמנת ושוקולד וקצת מצננים. מורחים עם מרית שכבה אחידה על שכבת העוגה העליונה ומעל הקרם מפזרים תלתלי שוקולד.
העוגה נשמרת עד 4 ימים במקרר 


דרג: