עוגת שכבות שוקולד בקרם גבינה ונוגט

עוגה עשירה מושקעת במיוחד: שכבות טורט שוקולד וקרם גבינה ונוגט אגוזים, בציפוי שוקולד וזילופי קרם גבינה

מאת: רויטל אמיר

דרג:
עוגת שכבות שוקולד בקרם גבינה ונוגט
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12-14 מנות/תבנית עגולה קוטר 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לטורט שוקולד:
  • 4 ביצים גודל L
  • 120 גר' סוכר (1/2 כוס)
  • 100 גר' קמח (3/4 כוס)
  • 15 גר' קקאו (1 כף גדושה)
  • 2 כפות שמן קנולה או תירס
  • 4 כפות מים
  • לקרם גבינה ונוגט אגוזים:
  • 1 גביע גבינת נפוליאון 16% (225 גרם)
  • 375 מ"ל שמנת מתוקה 38% של תנובה
  • 200 גרם ממרח נוגט אגוזים חלק
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • 40 גרם אינסטנט פודינג וניל (1/2 חבילה)
  • לציפוי שוקולד:
  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. טורט שוקולד:
מרפדים תבנית אפייה קוטר 24 בנייר אפייה. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מקציפים ביצים שלמות יחד עם סוכר לקצף יציב ובהיר. מוסיפים 2 כפות שמן ו-4 כפות מים.
3. מנפים יחד קמח וקקאו ומקפלים לתערובת הביצים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ואופים כ-25 דק' לקבלת קיסם נקי.
5. מצננים את העוגה היטב. לאחר שהעוגה מתקררת, משחררים אותה מהתבנית וחותכים באמצע לשני חלקים שווים.
6. קרם גבינה ונוגט אגוזים:
מערבבים יחד עם מרית או כף עץ גבינת נפוליאון, ממרח נוגט אגוזים וסוכר לקבלת קרם אחיד ללא גושים.
7. מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל לקבל קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה בתנועות עטיפה עדינות עד לקבלת קרם אחיד.
8. הרכבת העוגה:
מניחים על צלחת הגשה עיגול טורט שוקולד, מורחים מעליו 1/3 מכמות קרם הגבינה. מעליו מניחים עוד עיגול טורט שוקולד, ועליו מורחים 1/3 מכמות קרם הגבינה כולל הדפנות. את 1/3 הקרם הנותר מעבירים לשק זילוף (עם צנתר משונן או חלק) ומאחסנים במקרר עד לשלב קישוט העוגה.
9. לאחר שמיישרים את הקרם על העוגה מעבירים אותה למקפיא להתייצבות למשך 3 שעות לפחות.
10. ציפוי השוקולד:
מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים מעל השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים עם מטרפה לקבלת קרם שוקולד חלק וללא גושים.
11. מוציאים את העוגה מהמקפיא ושופכים עליה את הציפוי כאשר הוא חמים אך לא חם מאוד! (אחרת קרם הגבינה יימס)
12. מעבירים את העוגה למקרר לייצוב ציפוי השוקולד.
לאחר כשעה, כשהציפוי מתקשה, מעטרים את העוגה עם זילופי קרם הגבינה ששמרנו בצד.
13. מכניסים את העוגה למקרר לפחות ל-12 שעות התייצבות והתגבשות לפני ההגשה.
דרג: