עוגת שכבות ריבה, שוקולד, קוקוס ואגוזים

עוגה בת 3 שכבות בטעמים שונים, מרשימה במראה וטעימה ביותר, מתכון פשוט יחסית לביצוע אשר אינו דורש זמן רב

מאת: דליה לבנר \

מקור מתכון: רות אוליבר

דרג:
עוגת שכבות ריבה, שוקולד, קוקוס ואגוזים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • שכבה א’:
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 6 חלמונים
  • 1 כף ברנדי
  • שכבה ב’:
  • כפית ברנדי (לדילול הריבה)
  • 1/2 כוס ריבה
  • 50 גר’ שוקולד מריר מגורד על פומפייה
  • שיכבה ג’:
  • 6 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 וחצי כוסות קוקוס טחון
  • 50 גר’ שוקולד מריר מגורד על פומפייה
  • 50 גר’ אגוזים קצוצים

אופן הכנה:

הכנה:
1. בשכבה ראשונה מכניסים את כל החומרים יחד לקערה ובוחשים היטב עד שמתקבל בצק אחיד, יוצקים על תבנית משומנת.
2. בשכבה שנייה מפזרים על הבצק את הריבה בשכבה אחידה ומעל מפזרים את השוקולד.
3. בשכבה שלישית, מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף לבן יציב ומבריק, בתנועות עטיפה מוסיפים את הקוקוס, השוקולד והאגוזים ויוצקים מעל השכבה השנייה.
4. אופים בחום של 165 מעלות כ- 50 עד 60 דק’ עד שמוכן.
5. אין צורך לשמור את העוגה במקרר והיא נשמרת מצויין בטמפרטורת החדר.

דרג: