עוגת שכבות מוס תותים בגנאש שוקולד לבן

מוס שוקולד מיוחד ומרשים, מעולה למסיבת רווקות או לימי הולדת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שכבות מוס תותים בגנאש שוקולד לבן
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למוס:
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • 450 גרם תותי שדה חצויים וקלופים + 2 כוסות תותי שדה פרוסים
  • 250 גרם שוקולד לבן קצוץ היטב
  • 1/4 1 כפיות ג`לטין
  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • לעוגה:
  • 1 כוס קמח אפייה (ועוד קצת על מנת לקמח את נייר האפייה)
  • 5 ביצים גדולות
  • 2 חלמונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כף גרידת לימון קצוצה היטב
  • 6 כפות חמאה לא מלוחה (מרגרינה או מחמאה) מומסת
  • לגנאש:
  • 2/3 כוס שמנת מתוקה
  • 350 שוקולד לבן קצוץ היטב
  • קורט מלח

אופן הכנה:

1. להכנת המוס: פורסים את התותים במעבד מזון או בעזרת סכין. מניחים את התותים על מסננת דקה ושופכים עליהם 1 כף מיץ לימון.
2. ממיסים את השוקולד הלבן על באן מרי ומניחים בצד.
3. שופכים 1/4 כוס של מים קרים בכערה קטנה, ממיסים את הג`לטין בעזרת מזלג.
4. על מחבת עמוקה מחממים 1/4 כוס שמנת עם אבקת סוכר, מוסיפים בהמשך את הג`לטין המומס עם המים. טורפים על המחבת על מנת למנוע היווצרותם של גושים.
5. מוסיפים על הקערה עם השוקולד המומס ולערבב היטב עד שהתערובות מתאחדות.
6. טורפים 3/4 כוס מחית תותים ושומרים בצד את ה- 1/4 הנותרים.
7. מכניסים את ה- 3/4 1 כוסות שמנת לקערה של מיקס חשמלי, להקציף במהירות בינונית-גבוהה מוסיפים 1/3 מהשמנת המוקצפת אל
8. לתערובת השוקולד: מקלפים את יתר הקצפת בעזרת מרית גדולה. מקררים למשך שעה.
9. מערבבים 1 כף מיץ לימון לתוך פלחי התות. מקפלים את התותים אל המוס. מקפלים פנימה את שארית הקצפת ומקררים במשך שעה.
10. מחממים תנור מאש ל- 435 מעלות פרנהייט.
11.  חותכים נייר אפייר ל- 12 X 18 X 1 אינצ`, מקמחים, משמנים עם ספריי שמן.
12. מכניסים את הביצים, החלמונים והסוכר לכערה עמידה בחום אשר מתאימה למיקסר חשמלי, על באן מארי. מערבלים עם מקציף עד שהתערבות חמה והסוכר נמס ( תהליך זה נמשך כ- 2 דקות). מעבירים את העקערה אל המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שחלמונים מחווירים, מתקשים ומתקררים (כ- 6 דקות).
12. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומנפים קמח ומלח מעל תערובת הביצים. מוסיפים את גרידת הלימון. בעזרת מרית מקפלים בתנועות רחבות את הקמח אל התערובת. מתחילים מהמרכז ומקפלים כלפי חוץ לכיוון הפינות. כאשר התערובת אוחדה ולא ניתן לראות את הקמח משמנים קערה בעזרת חמאה ויוצקים אליה את התערובת.
13. שופכים את הבלילה אל נייר האפייה המוכן מראש, אופים עד שהמרכז מתבקע כאשר נוגעים בו קלות (7-12 דקות), הופכים ומסירים את העוגה מהנייר ומשאירים לצינון בצד.
14. מרכיבים את העוגה: חותכים את העוגה באלכסונים ל- 3 משולשים. הופכים את השכבה הראשונה, על נייר אפייה מעוטר, מברישים עם חצי מכמות מחית התותים. מורחים שכבה בעובי של 3/4 אינצ` של מוס על החלק העליון (כ- 2 כוסות). סוגרים עם שכבה נוספת של עוגה עם חלקה העליון כלפי מעלה. מברישים עם יתרת מחית התותים ומזגגים בשכבת מוס נוספת בעובי 3/4 אינצ`. מניחים את השכבה השלישית של העוגה, מקררים לפחות שעתיים או למשך לילה. מיישרים וחותכים את הקצוות על מנת ליישר את העוגה.
15. מכינים את הגנאש: מביאים שמנת כמעט לרתיחה במחבת על אש בינונית גבוהה. שופכים את השמנת החמה על השוקולד בקערה בינונית, מניחים לשוקולד להתמוסס במשך כ- 5 דקות. מערבבים עד שהתערובת חלקה, מוסיפים לימון ומלח. שופכים את הגנאש על העוגה ומניחים לגנאש לגלוש על הקצוות. מצננים.
דרג: