עוגת שכבות מוס קפוצ'ינו, מוס חלבה ובראוניז

עוגה מהממת במיוחד שתגרור קריאות התלהבות מהאורחים: מוס קרמי של חלבה על גבי מוס קפוצ'ינו ובסיס עוגת בראוניז

מאת: שני ברבי

דרג:
עוגת שכבות מוס קפוצ'ינו, מוס חלבה ובראוניז
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבראוניז שוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס ממרח לוטוס
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 5 יחידות ביצים
  • למוס קפוצ'ינו:
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 2 קופסאות שמנת מתוקה
  • 3 כפות מחית קפוצ'ינו
  • 1 כפית תמצית קפוצ'ינו
  • למוס חלבה:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1/2 1 קופסאות שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס חלב
  • 3 כפות ממרח חלבה
  • 1 כף אבקת ג'לטין

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. במיקרוגל ממיסים שוקולד, שמנת, ממרח לוטוס, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים חלמונים ומערבבים.
2. מקציפים חלבונים עם אבקת סוכר, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מעבירים לתבנית עגולה 24, אופים במשך כ-20 דקות על 170 מעלות, מצננים ומסדרים שקף צמוד לדופן התבנית.
4. שכבת מוס קפוצ'ינו -
מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים גבינת מסקרפונה, מחית קפוצ'ינו ותמצית קפוצ'ינו. יוצקים על הבראוניז, מקפיאים למשך שעתיים לפחות.
5. שכבת מוס חלבה -
ממיסים ג'לטין עם חלב ומניחים בצד.
6. ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן, ממרח חלבה וחצי מיכל שמנת מתוקה, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
7. מחממים במיקרוגל 10 שניות את הג'לטין ששמנו בצד, שופכים לתערובת ומערבבים.
8. מקציפים 1 שמנת מתוקה, מוסיפים את תערובת המוס ומערבבים (לא מקציפים!). יוצקים על המוס שהכנו קודם ומקפיאים למשך לילה. משחררים מהתבנית, מסירים שקף ומקשטים כיד הדמיון.
דרג: