עוגת שכבות גבינה ומוס שוקולד וויסקי

עוגת שכבות מרהיבה המורכבת מפסיפס שכבות גבינה ומוס שוקולד, תוספת הויסקי מייעדת את העוגה למבוגרים בלבד

מאת: נורית חוטה

דרג:
עוגת שכבות גבינה ומוס שוקולד וויסקי
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10-12 מנות/תבנית מס' 24 קפיצית

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למוס:
  • 200 גר שוקולד מריר
  • 100 גר חמאת תנובה
  • 6 חלמונים
  • 6 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף ויסקי
  • לגבינה:
  • 2 חלמונים
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 250 גר' גבינה לבנה 9% תנובה
  • 1 קג' גבינת נפוליאון טעם טבעי 25%
  • 3 כפות ליקר אייריש קרים
  • 1 מיכל שמנת להקצפה מסדרת השף הלבן
  • 2 שקיות סוכר וניל

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת שכבות שוקולד- בסיר כפול ממיסים שוקולד וחמאה. מסירים מהאש מוסיפים חלמונים תוך בחישה רצופה ולבסוף את הויסקי, מערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
2. בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. מקפלים עם תערובת השוקולד.
3. לתבנית מס 24 קפיצית מרופדת בנייר אפייה יוצקים שליש מהתערובת (את התערובת הנותרת שומרים במקרר) מיישרים ואופים
בתנור שחומם מראש 170 מעלות למשך 15 דקות. מצננים היטב.
4. משחררים מהתבנית וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים עם התערובת שנותרה.
5. הכנת שכבת הגבינה- בקערת מיקסר מקציפים חלמונים ואבקת סוכר לתערובת תפוחה וקצפית. מוסיפים גבינות וליקר ומערבלים בעדינות. מקציפים את השמנת וסוכר ווניל לקצפת נוקשה מקפלים חצי מהקצפת לתערובת הגבינות. את הקצפת שנותרה שומרים לציפוי.
6. הרכבת העוגה- עורמים שכבות - בתבנית הקפיצית מניחים שכבת מוס שוקולד, יוצקים 1/3 מתערובת הגבינה מעל. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. כך נוצרות 3 שכבות מוס שוקולד ושלוש שכבות גבינה. מסיימים בשכבת קצפת ממותקת אותה אפשר להזליף או למרוח.
7. מניחים במקרר למשך לילה שלם.
8. מגישים לצד פירות יער טריים או מבושלים בסוכר קינמון ומיץ תפוז.

הערה: העוגה משתמרת למשך יומיים באחסון במקרר
דרג: