עוגת שכבות

הגולשת רינת דולץ משתפת אותנו במתכון לעוגת שכבות מפתה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: רינת דולץ

דרג:
עוגת שכבות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות אינסטנט וניל
  • מוס שוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • שמנת מתוקה
  • מוס קפוצ`ינו:
  • שמנת מתוקה
  • אינסטנט וניל
  • 240 מ"ל חלב (כוס) / חלב סויה
  • כפית אבקת נס קפה אפשר להוסיף גם כפית שוקולית
  • גנאש לציפוי:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 5 חלבונים בלבד
  • 200 גרם סוכר (כוס)
  • 90 גרם קוקוס (כוס)

אופן הכנה:

1. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב, מערבבים קוקוס ואינסטנט ומקפלים לקצף החלבונים. מכניסים לתנור שחומם בחום בינוני 180 מעלות למשך 30 דקות, לצנן.
2. ממיסים את השוקולד, מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים את השוקולד לקצפת. מורחים את מוס השוקולד על בסיס הקוקוס, מקפיאים לשעה. מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט, חלב ונס קפה עד לקבלת קרם יציב. מורחים על שכבת השוקולד, מקפיאים לשעה.
3. מחממים שמנת מתוקה עד סף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. לאחר מכן יוצקים על שכבת מוס הקפוצ`ינו.
4. מקפיאים את העוגה לכמה שעות, מעבירים למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
 
דרג: