עוגת שיש תפוזים

העוגה הזו מכילה תפוזונים סיניים טחונים - דרך מצוינת להפיק את המיטב מהפירות הנפלאים האלה. העוגה שומרת על טריותה (בכלי מכוסה מחוץ למקרר) כשבוע.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת שיש תפוזים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 מנות/עוגה בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 125 גרם תפוזונים סיניים (10-9 גדולים) כתומים
  • ½ כוס מים
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפות ליקר תפוזים משובח
  • 150 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 3 ביצים גדולות טרופות
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
  • אבקת סוכר לעיטור

אופן הכנה:

אופן הכנה: 1. שמים את התפוזונים בסיר קטן, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה נמוכה במשך 5 דקות. מסירים מאש ומצננים. חוצים את התפוזונים ומסלקים את החרצנים. מרסקים את התפוזונים עם מי הבישול למחית חלקה (בבלנדר). מוסיפים למחית מיץ לימון וליקר ומערבבים.
2. משמנים במעט חמאה תבנית ארובה בקוטר 24-22 ס"מ, וזורים מעט סוכר על תחתיתה ועל דופנותיה. מנערים את עודפי הסוכר. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
3. בקערה גדולה מערבלים את החמאה עם הסוכר ועם סוכר הווניל במשך 4-3 דקות, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הביצים הטרופות בהדרגה, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את תערובת התפוזים ומערבלים ערבול קצר - רק עד שהתערובת אחידה.
4. מעבירים חצי כוס מהתערובת לקערה קטנה, מוסיפים לה את השוקולד המומס ומערבבים לתערובת חלקה.
5. מורחים כשני־שלישים מתערובת העוגה על תחתית התבנית. מניחים על התערובת הלבנה כפות מתערובת השוקולד - משאירים רווחים בין כף לכף. מכסים בשארית התערובת הלבנה, ומניחים גושים מפוזרים של שארית תערובת השוקולד. מערבבים מעט בלהב סכין, כדי ליצור דוגמת שיש. 
6. אופים את העוגה במרכז התנור במשך 35 דקות, או עד שמרכז העוגה יציב למגע. מצננים בתבנית. מחלצים את העוגה מתוך התבנית ומעבירים למגש. מנפים על העוגה מעט אבקת סוכר.
דרג: