עוגת שיש שמנת ותותים

עוגת שיש עם קרם שמנת עשיר ורוטב תותים אדמדם - עוגה יפהפייה ומרשימה שתקבלו עליה המון מחמאות

מאת: סיגל ברמר \

מקור מתכון: סיגל ברמר

דרג:
עוגת שיש שמנת ותותים
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 14

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים לבסיס
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפיות שמן
  • חומרים לקרם:
  • 1 מיכל גבינת שמנת נפוליאון 16% (225 גרם)
  • 1 שמנת חמוצה 27% של פעם (200 גרם)
  • 1/2 מיכל שמנת חמוצה 15% (100 גרם)
  • 2 שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 12 גרם אבקת ג'לטין
  • 1/2 כוס מים
  • רוטב תותים:
  • 1 חבילה גדולה תותים אדומים ויפים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

אופן הכנה:

אופן הכנה הבסיס:
1. מקציפים את הביצים שלמות כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר, מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד (התערובת קצת דלילה זה בסדר).
2. מוסיפים ידנית, קמח תופח ו-3 כפיות שמן, מערבבים עם מרית/לקקן בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
3. משמנים היטב תחתית (זה חשוב למניעת הידבקות העוגה לתבנית) של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, שופכים את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה ואופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים את העוגה.

אופן הכנת רוטב התותים:
1. שוטפים 3/4 חבילה של תותים. מסירים את הגבעול (כ-13 יחידות) ואת יתרת התותים שומרים לקישוט.
2. טוחנים את התותים בבלנדר עם 2 כפות סוכר וכף לימון, מסננים את הרוטב ומניחים בצד בקערית. 

אופן הכנת הקרם :
1. מכינים את הג'לטין: בקערית זכוכית שמים את אבקת הג'לטין (12 גרם) וחצי כוס מים מהברז, מערבבים עד שאין גושים. מכניסים לחימום במיקרוגל ל-1 דקה ומערבבים עד שהנוזל צלול (ללא גרגרים). במידה וצריך, מכניסים לחימום קצר נוסף ומניחים בצד.
2. שמים בקערה גבינת שמנת נפוליאון 16%, שמנת חמוצה 27%, שמנת חמוצה 15%, 3/4 כוס סוכר , ו-2 שקיות סוכר וניל. מערבבים היטב בעזרת כף עד שהסוכר נמס.
3. בקערת המיקסר מקציפים 2 שמנת מתוקה ו-1/4 כוס סוכר (שנשארה לנו) עד לקבלת קצפת יציבה (לא להקציף יותר מדי שהשמנת לא תהפוך לחמאה). מוסיפים את גבינות השמנת לקערת המיקסר, מערבבים מעט,  מוסיפים 3/4 מכמות הג'לטין לתערובת ומקציפים עד שהתערובת אחידה (לא הרבה).
4. את יתרת הג'לטין מוסיפים לרוטב התותים ומערבבים ידנית.

הרכבת העוגה:
1. מיישרים ידנית את בסיס העוגה ומרטיבים עם 1/2 כוס מים קרים ו-2 כפיות סוכר (מערבבים היטב). 
2. מפזרים חצי מכמות הקרם ומעל חצי מכמות רוטב התותים, מערבבים את שתי התערובות יחד עם שיפוד או מזלג הפוך בצורות מעגליות לקבלת מרקם שיש. שופכים את יתרת הקרם ויתרת רוטב התותים ושוב מערבבים יחד עם שיפוד או מזלג הפוך למרקם שיש. מכיסים נאת העוגה למקרר ל-8 שעות לפחות (אם אין זמן שעתיים בפריזר ואז למקרר), מקשטים עם תותים שלמים (כולל הגבעול) ומתענגים.
דרג: