עוגת שיש שוקולד ושקדים

עוגת שיש קלה להכנה. מומלצת עם התה/קפה של הבוקר או כקינוח.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נטלי לוין \

צילום: נטלי לוין \

עיצוב: נטלי לוין

דרג:
עוגת שיש שוקולד ושקדים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 10 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 2 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
  • 1 כפית קקאו כהה
  • 50 גרם שוקולד צ'יפס מריר
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה או שמן.
2. בקערה בינונית טורפים יחד שמנת מתוקה, ביצים, סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים בעדינות, רק עד שאחיד.
4. יוצקים כ-2/3 מהתערובת לתוך התבנית.
5. ליתרת התערובת מוסיפים קקאו ושוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהם נטמעים והתערובת אחידה.
6. יוצקים את התערובת הכהה על גבי התערובת הבהירה ובעזרת סכין יוצרים צורת שיש.
7. אופים במשך כ-35-25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
8. מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
דרג: