עוגת שיש בציפוי שוקולד

עוגת שיש קלה להכנה שכולם אוהבים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
עוגת שיש בציפוי שוקולד
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית 26 עם חור באמצע

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 150 גרם חמאת תנובה
  • 1ו 1/2 כוס סוכר
  • 3 ביצים L
  • 1 כוס חלב מלא 3% תנובה
  • 3 כפות שוקולית
  • 350 גרם קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • לציפוי:
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 38% תנובה
  • 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1 חלמון L
  • 2 כפות חמאת תנובה

אופן הכנה:

א. להכנת העוגה- בעזרת וו גיטרה יש לערבב את החמאה והסוכר לתערובת בהירה. 
להוסיף ביצים. להמשיך לערבב. להוסיף מהחלב (פחות 2 כפות) והקמח לחילופין עד קבלת תערובת אחידה. 
לערבב את השוקולית עם 2 כפות החלב ו 1/4 מכמות התערובת שהתקבלה.
ב. בתבנית 26 עם חור, משומנת ומקומחת לשים את התערובת הלבנה ומעל את התערובת החומה. בעזרת כפית לקפל את שתי התערובות בעדינות.
ג. לאפות כ- 50 דקות על חום של 180 מעלות
ד. לציפוי שוקולד: להרתיח את השמנת ולשפוך מעל השוקולד, לערבב היטב בעזרת מטרפה עד קבלת תערובת חלקה. להוסיף את החלמון והחמאה, ולהמשיך לערבב היטב.
ה. לשפוך את הציפוי מעל העוגה.
דרג: