עוגת שזיפים הפוכה

עוגה מושקעת וטעימה מאוד למי שבא לו לפנק. מתאימה לט"ו בשבט

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: לימור תירוש

דרג:
עוגת שזיפים הפוכה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 45 גר' חמאת תנובה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • חצי כפית קינמון
  • 40 שזיפים מיובשים מגולענים
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 3 כפות קוניאק
  • 1 כף סוכר דק
  • לבצק:
  • 2/3 כוס (85 גר') שקדים טחונים מנופים במסננת
  • 1 כוס (140 גר') קמח מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 120 ג' חמאת תנובה בטמפ' החדר
  • 3/4 כוס (100 ג') סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות ליקר שקדים (אמרטו)
  • 3 ביצים

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את השמנת עם הקוניאק והסוכר הדק ומשרים את השזיפים בתערובת כשעה.
3. במחבת, שאפשר להכניס לתנור, ממיסים את החמאה על אש קטנה, מוסיפים את הסוכר החום ומבשלים עוד שלוש דקות.
4. מורידים מהאש, מפזרים קינמון ומוסיפים את השזיפים לאחר סינונם מתערובת השמנת.
5. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה והסוכר כ-5 דקות.
מוסיפים את הביצים אחת אחת, את ליקר האמרטו, תמצית הווניל ואת החומרים היבשים (שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה, מלח).
6. ליצוק את הבלילה מעל השזיפים שבמחבת ולאפות בתנור, שחומם מראש, למשך כ- 35-40 דקות.
7. לצנן את העוגה למשך עשר דקות ולהפוך אותה על צלחת ההגשה.
דרג: