עוגת שזיפים

בסיס של בצק פריך מתחת לקוביות שזיפים חמצמצות ועוגת וניל. ככל שהשזיפים צבעוניים יותר - העוגה יפה יותר. העוגה במיטבה ביום האפייה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון

דרג:
עוגת שזיפים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית עגולה 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 100 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • ¼1 כוסות קמח
  • ¼ כפית קינמון טחון
  • 1 חלמון ביצה
  • לעוגה:
  • 600 גרם שזיפים מוצקים אדומים או סגולים
  • 1 חלבון ביצה
  • 1 ביצה, מופרדת לחלבון ולחלמון
  • 1 כף סוכר
  • ½ כוס סוכר
  • 50 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • ⅞ כוס קמח
  • ¼1 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כוס (125 מ"ל) קצפת צמחית (פרווה) במתיקות מעודנת (לא מוקצפת) " השף הלבן"
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית קורנפלור

אופן הכנה:

הכנה:
1. מכינים את הבסיס: בקערת ערבול בינונית מערבלים את המחמאה עם מלח, קליפת לימון, וניל ואבקת סוכר לתערובת אחידה. מנפים פנימה קמח וקינמון וממשיכים לערבל לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבל עד שהבצק מתאסף בפירורים קטנים. מודדים ¼ כוס פירורים ושומרים בצד.
2. משמנים את התבנית ומרפדים את תחתיתה בעיגול של נייר אפייה. משטחים את שארית פירורי הבצק בתחתית התבנית בשכבה אחידה. דוקרים את הבצק במזלג במקומות רבים. מכניסים את התבנית למקפיא ל־30 דקות.
3. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה. מוציאים את התבנית מהמקפיא ואופים את תחתית הבצק במשך 15-12 דקות, עד שהיא מזהיבה. מוציאים את התבניות מהתנור ומנמיכים את חום התנור לבינוני. מצננים את תחתית הבצק עד שמסיימים להכין את השזיפים ואת תבליל העוגה.
4. חותכים את השזיפים לרבעים, מגלענים וקוצצים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ.
5. בקערה קטנה מקציפים את חלבוני הביצים לקצף רך. מוסיפים 2 כפות סוכר בהדרגה, תוך הקצפה, וממשיכים להקציף לקצף גמיש ומבריק.
6. בקערה שנייה מערבלים יחד מחמאה, שארית הסוכר, תמצית וניל וקליפת לימון במשך 3-2 דקות. מוסיפים את חלמון הביצה ומערבלים היטב. מנפים פנימה אבקת פודינג, קמח ואבקת אפייה, מוסיפים נוזל קצפת ומיץ לימון ומערבלים רק עד שהתערובת חלקה ובלי גושי קמח. מוסיפים את הקצף לקערה ומקפלים אותו לתוך התערובת בכף.
7. מערבבים את כפית הקורנפלור עם כפית הסוכר וזורים על קוביות השזיפים. מערבבים כדי לצפות את השזיפים בתערובת.
8. מורחים רבע מכמות תבליל העוגה על בסיס הבצק האפוי ומפזרים עליו את קוביות השזיפים. בעזרת 2 כפות מנטפים גושים של תבליל על השזיפים. מחליקים את התבליל בגב כף כדי למרוח אותו על העוגה בצורה אחידה. הכמות אינה מספיקה לכיסוי מלא של קוביות השזיפים ונשארים "חורים" שמתוכם מציצים השזיפים. זורים על העוגה את פירורי הבצק השמורים.
9. אופים במרכז התנור במשך 45 דקות, או עד שפני העוגה שחומים־זהובים. מוציאים מהתנור ומצננים. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר. מרגע שהיא כמעט צוננת. (את שארית העוגה יש לאחסן במקרר.)
דרג: