עוגת שושנים עשירה

עוגת שוקולד שושנים - קלאסיקה במיטבה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שושנים עשירה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 שקית או קובית שמרים
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 2 כפות חלב או מים פושרים (במידת הצורך)
  • 200 גר' חמאה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • קורט מלח
  • 1 ביצה טרופה למריחה
  • מרכיבים למילוי
  • 50 גר' חמאה רכה למריחה
  • 1 כוס סוכר
  • 6 כפות אבקת קקאו
  • 2 כפות קינמון

אופן הכנה:

1. מכניסים לתוך קערה קמח, משפר לאפיה ביתית, שמרית, סוכר, ביצים חמאה, קליפת לימון ומלח ולשים במהירות איטית. במידת הצורך, מוסיפים את החלב וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק קטיפתי וחלק. משהים בכלי מכוסה במקרר כ 3 שעות (הבצק אינו תופח בשלב זה).
2. מרדדים לעלה, מורחים במרגרינה ומפזרים באופן שווה את המילוי. מגלגלים לרולדה.
3. פורסים את הרולדה לפרוסות שוות ומניחים בתבנית עגולה ומשומנת מס' 24 אחת ליד השנייה.
4. מכסים את התבנית ומשהים לתפיחה במקום חמים עד למילוי התבנית. מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 40 דקות.

דרג: