עוגת שושנים מהירת הכנה

עוגת שמרים מצוינת בכלום עבודה - משתמשים בבצק שמרים עלים חמאה ששולפים מהמקפיא, וממלאים בממרחים קנויים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת שושנים מהירת הכנה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12

סוג תבנית / כלי: תבנית ארובה מתפרקת 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה בצק שמרים עלים חמאה "מעדנות" מופשר על פי ההוראות על גבי האריזה
  • 1 צנצנת (350 גרם) ממרח קקאו־אגוזי לוז (נוטלה או אחר)
  • 100 גרם ממתק בוטנים בקרמל מרוסק לחתיכות קטנות
  • 4 כפות גדושות ריבת חלב
  • ביצה טרופה לזיגוג

אופן הכנה:


1. משמנים היטב את התבנית (רצוי לרפד את התחתית בנייר אפייה).

2. פורשים את יריעת הבצק על משטח העבודה. מורחים את הנוטלה על עלה הבצק - משאירים פס נקי ברוחב 3 ס"מ לאורך אחת הצלעות הארוכות. חותכים את מלבן הבצק ל־10 רצועות ברוחב 5 ס"מ. מפזרים את שברי הבוטנים (שומרים 2 כפות לעיטור). מניחים 6-5 גושים קטנים של ריבת חלב לאורך כל רצועה. מגלגלים כל רצועה לגלילה הדוקה מהצד המרוח לעבר השוליים הנקיים. מעמידים את גלילות הבצק בתבנית. מכסים את התבנית ומתפיחים כשעה.

3. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). מברישים את פני העוגה בביצה טרופה, וזורים את שברי הבוטנים השמורים. אופים במשך 35 דקות. מצננים בתבנית.



דרג: