עוגת שוקולד

עוגת שוקולד אוורירית וכשרה לפסח, מנה אחרונה מתוקה לארוחתחג או לאירוח בימי החג

מאת: נורית דרזי

דרג:
עוגת שוקולד
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה / מרגרינה
  • 5 ביצים
  • 1/4 + 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות קמח מצה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס אגוזים קצוצים

אופן הכנה:

הכנה:
1. לחמם את התנור ל-180 מעלות.
2. להמיס את השוקולד, המרגרינה והסוכר במיקרוגל או או על הגז בסיר כפול, לערבב לקרם חלק ולצנן.
3. כשהשוקולד מתקרר להוסיף 5 חלמונים ולהקציף עד לקבלת מרקם של מוס.
3. בקערה נפרדת להקציף 5 חלבונים עם 1/4 כוס סוכר וקורט מלח, כשהקצף יציב להוסיפ לשוקולד בתנועות עטיפה.
5. להוציא מהקרם 1 כוס ולהניח במקרר.
6. לתערובת שנשארה להוסיף 3 כפות קמח מצה, 1 כפית אבקת אפיה ו-1 כוס אגוזים קצוצים ולערבב בתנועות עטיפה היטב.
7. לאפות כ 30 דקות - כשהעוגה חמה מצפים אותה בקרם שהשארנו במקרר.

בתאבון

דרג: