עוגת שוקולד

עוגת שוקולד עשירה ונימוחה בתוספת וודקה, מתכון שוקולדי מפנק למבוגרים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 16 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 125 גרם חמאה
  • אחת ורבע כוסות סוכר
  • 3 ביצים
  • 100 גרם שוקולד מריר (חפיסה אחת)
  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות וודקה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר (חפיסה אחת)
  • 1 גביע שמנת מתוקה

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. שוברים את השוקולד לקוביות קטנות ומכניסים לתוך סיר קטן עם השמנת המתוקה, מחממים את הסיר על אש קטנה ומערבבים בכף עד שהשוקולד נמס. מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר.
3. מכניסים לתוך מערבל את החמאה ואת הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם ומערבבים היטב אחרי כל הוספה. 
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב. מוסיפים את השוקולד והוודקה ומערבבים טוב טוב.
4. מוזגים את התערובת לתבנית אפייה (מומלץ עגולה) ואופים בתנור למשך 40 דקות.
5. שוברים את חבילת השוקולד השניה לקוביות, מכניסים לסיר עם השמנת המתוקה ומחממים על אש בינונית, מערבבים בכף עד שהשוקולד נמס. שופכים את השוקולד המומס על העוגה ומקשטים עם קצפת.
דרג: