עוגת שוקולד

עוגת שוקולד קלאסית וקלה להכנה מצופה בקרם שוקולד-קפה, מנה חביבה על ילדים ומבוגרים כאחד

מאת: עידית אבנרי

דרג:
עוגת שוקולד
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית אינגלישקייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם חמאה/מחמאה
  • 1 כוס חלב
  • 3 כפות קקאו
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 ו-1/2 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • לקרם:
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות חלב
  • 1 כפית קפה נמס
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 25 גרם חמאה

איך מכינים:

הכנה:
1. להמיס על האש: חמאה, סוכר, חלב, שוקולד וקקאו.
2. לצנן, להוסיף 2 חלמונים וקמח.
3. להקציף את החלבונים עם 1 סוכר וניל
4. לאחד בין שתי התערובות.
5. לצקת לתבנית אינגלישקייק או תבנית עגולה קטנה.
6. לאפות למשך כ-25-30 דק', בבדיקה הקיסם צריך לצאת עם פירורים לחים.
7. לבשל את הקרם בשיטת בן מארי, לצנן מעט ולצפות את העוגה.

דרג: