עוגת שוקולד שוקולדית במיוחד

לעוגה הזו מרקם נימוח שהוא בין קרם שוקולד אפוי לעוגה. בסיס עתיר חמאה ושוקולד, שכבה דקה של ריבת חלב וציפוי שוקולד עשיר. עיטור האגוזים הקצוצים מוסיף מרקם פריך ש"שובר" את הרכות של העוגה. ככל שהשוקולד בו תשתמשו יהיה משובח יותר, טעמה של העוגה יהיה טוב יותר. חפשו שוקולד חלב שמכיל 30% מוצקי קקאו או יותר (יש כאלה גם בין המותגים הפחות יקרים)

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת שוקולד שוקולדית במיוחד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית מלבנית 30x23 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1 כוס (180 גרם) סוכר חום מהודק
  • 3 ביצים שלמות
  • 2 ביצים מופרדות לחלמון ולחלבון
  • 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
  • ⅞ כוס (1 כוס מידה פחות 2 כפות, 110 גרם) קמח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • ½ כוס (50 גרם) שקדים מולבנים טחונים
  • ⅛ כפית מלח
  • ⅛ כפית קינמון טחון
  • 2 כפות ליקר שקדים
  • לציפוי העוגה:
  • ½ כוס ריבת חלב (רצוי פרימיום - עשויה מחלב ומסוכר ללא שומן צמחי)
  • 75 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 100 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
  • 2 כפות דבש נוזלי
  • ½ כוס פקאנים קצוצים

אופן הכנה:

אופן הכנה: 

1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים תבנית מלבנית בגודל 30x23 ס"מ במעט חמאה (אני מנצלת למטרה זו את השאריות שעל הצד הפנימי של עטיפות החמאה), ומרפדים אותה בנייר אפייה (אם משתמשים בתבנית זכוכית אפשר לוותר על נייר האפייה).
2. ממיסים את החמאה עם השוקולד בסיר בינוני מעל להבה נמוכה מאוד (של המבער הקטן ביותר). מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים את הסוכר וטורפים לתערובת חלקה. טורפים את הביצים השלמות עם שני החלמונים של הביצים המופרדות ומוסיפים לתערובת השוקולד בהדרגה, תוך טריפה.
3. בקערה קטנה מקציפים את חלבוני הביצים עם סוכר הווניל לקצף סמיך ומבריק. מוסיפים לתערובת השוקולד קמח, אבקת אפייה, שקדים טחונים, מלח, קינמון וליקר וטורפים רק עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את הקצף ומקפלים אותו לתוך התערובת במרית. מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים את פניה ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 22-20 דקות - העוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע אך מרכזה עדיין רך מעט וקיסם שננעץ לתוכו יוצא כשכמה גושישי עוגה דבוקים אליו. 
4. מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים עליה את ריבת החלב בגושים קטנים. מניחים לריבת החלב להתרכך בחום העוגה. מורחים את ריבת החלב על פני העוגה בשכבה דקה. מצננים.
5. מכינים ציפוי שוקולד. שמים חמאה, שוקולד מריר ושוקולד חלב בקערה חסינת־חום. מניחים את הקערה מעל סיר שמכיל מים על סף רתיחה (אסור שתחתית הקערה תיגע במים) ומשהים עד שהחמאה והשוקולד מתמוססים. מסירים מהאש, מוסיפים את הדבש וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את ציפוי השוקולד על העוגה - מטים מעט את התבנית מצד לצד כדי שהציפוי יתפשט על פני כל העוגה. זורים למעלה את הפקאנים.
 
 
דרג: