עוגת שוקולד קרמית לילדים

עוגת ביסקוויטים ושוקולד ללא אפייה, קינוח מתוק שילדים אוהבים במיוחד

מאת: שרון מוס

דרג:
עוגת שוקולד קרמית לילדים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6-7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250/300 גרם שוקולד מריר (ניתן להחליף בשוקולד חלב או שוקולד לבן)
  • 50 גרם ביסקוויטים
  • כף או שתיים חמאה
  • 1 כוס חלב
  • לקישוט:
  • חצאי תותים, פרוסות בננה, או פלחי תפוז לקישוט

אופן הכנה:

הכנה:
1. לוקחים קערה המתאימה לגודל העוגה הרצויה. עוטפים את פנים הקערה בניילון נצמד. אם יש צורך, מרטיבים את הקערה כדי שהניילון יידבק. מרטיבים את הניילון ועליו שמים שכבה של נייר כסף. משאירים מספיק נייר כסף על השוליים כדי שיהיה אפשר לעטוף את העוגה אחר כך.
2. ממיסים את השוקולד (על ידי מיקרוגל או בשיטת באן מרי).
3. שופכים כשליש מהשוקולד המומס לתוך הקערה ומסובבים את הקערה לכול הכיוונים, כך שהשוקולד יכסה את נייר הכסף. מכניסים את החמאה לקערה בה המסתם את השוקולד וממיסים שוב, רק עד שהחמאה נמסה.
4. שופכים מהחלב לצלחת שטוחה, עד שהחלב כמעט יגיע לשוליים. לוקחים כמה ביסקוויטים וטובלים בחלב משני הצדדים. שמים את הביסקוויטים שנטבלו בחלב בתוך קערת השוקולד ומועכים קלות עד שהביסקוויטים יישברו ויהפכו לשכבה עגולה על השוקולד. חוזרים על כך עם שאר הביסקוויטים. להדק את הביסקוויטים. אחרי 3 שכבות של ביסקוויטים, לוקחים את השוקולד המומס ושופכים מעט על הביסקוויטים.
5. חוזרים על שלב 4 עד שהביסקוויטים הגיעו לשלב בו השוקולד שמרחתם על הצד הפנימי של הקערה נגמר. שופכים את השוקולד שנשאר על הביסקוויטים.
6. לוקחים את נייר הכסף שנשאר על השוליים ומקפלים על השוקולד. מהדקים היטב. אם רוצים, עוברים על נייר הכסף עם תחתית של כוס כדי להדק אפילו יותר.
7. מכניסים למקפיא לחצי שעה-שעה.
8. כשהעוגה קשה (בבדיקה לא ללחוץ חזק מדי כדי לא לשבור את השוקולד) מוציאים מהמקפיא. פותחים את 4 ה"כנפיים" מנייר הכסף והופכים את העוגה על צלחת הגשה. מקלפים את נייר הכסף ומקשטים כפי שרוצים.
דרג: