עוגת שוקולד קרמבו לפסח

עוגת שוקולד קרמבו לפסח, מתכון ביתי, פשוט וטעים במיוחד

מאת: טלי חן \

מקור מתכון: טלי חן

דרג:
עוגת שוקולד קרמבו לפסח
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית 27*33

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה
  • 5 ביצים
  • 200 גרם חמאה
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 6 כפות קקאו
  • כוס וחצי סוכר
  • חצי כפית מלח
  • כף תמצית וניל
  • כף תמצית רום
  • כוס קמח מצות דק
  • חצי כוס שוקולד ציפס
  • לקרם
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • חבילת פודינג וניל
  • כוס סוכר
  • כוס חלב
  • חבילת שוקולד מריר מומס במיקרוגל
  • מעט חלב

אופן הכנה:

  • מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף יציב.
  • בקערה נפרדת ממיסים שוקולד עם חמאה ומערבבים, מקררים ומוסיפים את החלמונים בזה אחר זה.
  • מוסיפים לתערובת השוקולד והחלמונים קמח מצות, קקאו, מלח, שוקולד ציפס ותמצית וניל ורום, מערבבים. מוסיפים לתערובת את קצף החלבונים בהדרגה ומערבבים.
  • מעבירים את התערובת לתבנית 27*33 משומנת.
  • אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
  • לאחר שהעוגה מתקררת ניתן להכין קרם משמנת מתוקה, פודינג וניל, חלב וסוכר, לשטח על העוגה, ולהמיס במיקרוגל שוקולד מריר עם מעט חלב ולשטח מעל הקרם. להכניס למקרר ללילה שלם לפחות.

  • דרג: