עוגת שוקולד, קוקוס ואגוזים

רוצים לעשות רושם? עוגה שהיא גם יפה וגם טעימה, פשוט מושלמת לאירוח

מאת: נורית ביבי

דרג:
עוגת שוקולד, קוקוס ואגוזים
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 18 מנות / תבנית קפיצית 28

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 150 גרם קוקוס
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם אגוזי לוז
  • 2 חבילת שמנת מתוקה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מפרידים את הביצים מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס הסוכר, לקצף יציב.
2. מקפלים לתוכו את הקוקוס.
3. משטחים לתוך תבנית קפיצית 28.
4. אופים עד שמזהיב על חום בינוני (160 מעלות)כ- 20 דק'.
5. ממיסים בסיר את השוקולד המריר (סיר בתוך סיר), קוטשטים את הגוזים גס על-מנת שירגישו, ומוסיפים לשוקולד.
6. לאחר הקירור, מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים.
7. מקציפים מיכל אחד של שמנת מתוקה השף הלבן, מוסיפים לתוכו את השוקולד.
8. ולסיום מורחים את הבלילה על משטח הקוקוס האפוי ומכניסים למקרר.
9. לאחר התקשות כ- 1/2 שעה, מקציפים 1 מיכל שמנת השף הלבן, עם כף סוכר ומורחים בעדינות על שכבת השוקולד שהתקשתה במקרר.
10. ניתן לפזר מעל אגוזים קצוצים או שוקולד.

כאשר חותכים את העוגה נוצרת שכבה מדהימה בת שלוש שכבות לבן חום ולבן.

דרג: