עוגת שוקולד פרווה טעימה וקלה להכנה

עוגה טעימה ופשוטה להכנה, למי שצריך משהו איכותי ברגע האחרון

מאת: שרון חסויי

דרג:
עוגת שוקולד פרווה  טעימה וקלה להכנה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 ביצים
  • כוס סוכר
  • חצי כוס שוקולית
  • שלושת רבעי כוס שמן (מומלץ להשתמש בשמן קנולה או מה שיש.. אבל לא שמן זית!)
  • כוס קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • קופסאת שמנת מתוקה-פרווה
  • 100 גרם שוקולד מריר לא לשים בעוגה אלא לשמור לציפויי!

אופן הכנה:

הכנה
1. מערבבים את המצרכים לפי הסדר, מערבבים טוב עם המיקסר כדי שלא יצאו גושים.
2. שופכים לפני שמערבבים רק את חצי קופסאת השמנת המתוקה-ולשמור את החצי השני להכנת הציפויי.
3. מחממים בתנור ל-180 מעלות, אחרי 40 דקות לבדוק את העוגה עם קיסם שיניים ולראות שאין סימנים שהקיסם רטוב,ואם הוא רטוב אז לשים עוד 10 דקות לבדוק כל כמה דקות.
4. אחרי שהעוגה מוכנה, צריך *לקרר-אותה. אחרי שהעוגה לא חמה מכינים את הציפוי. 
5. הכנת הציפוי: שופכים את החצי השני של השמנת ואת 100 גרם שוקלד המריר,לשבור אותו(לא לקובייות!), שמים את השוקולד והשמנת בקערה.
6. מחממים את הקערה במיקרוגל ל-2 דקות,להוציא ולבדוק שהשוקולד נמס עד הסוף.אם לא אז לשים עוד 2 דקות ולבדוק כמה פעמים שהכל נמס!
7. אחריי שהציפוי מוכן, לוקחים את העוגה ושופכים עלייה את הציפוי.
8. מכניסים את העוגה למקרר. 
*אם רוצים עוגה לארוחה או משהו, אז מומלץ לעשות את העוגה בערב ולהכין את הציפויי למחרת בבוקר.
דרג: