עוגת שוקולד פרווה

עוגה פרווה נהדרת להגשה בסיום הארוחה או לימי הולדת לילדים

מאת: ברבוניה ברבוריאדה

דרג:
עוגת שוקולד פרווה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 מנות / 2 עוגות קטנות או עוגה 1 גדולה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ה"יבשים"
  • ½1 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס אבקת שוקולית
  • ½ כוס אבקת קקאו כהה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כוס סוכר
  • ה"רטובים"
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל טהור
  • 1 כוס מים רותחים
  • ליציקה בגמר האפייה
  • ¾ כוס מים רותחים
  • 2 כפות סוכר שמוססו בהם (בעוגה למבוגרים להוסיף 2 כפות ליקר קפה/שוקולד/אחר)
  • רוטב שוקולד (לא חובה):
  • 2 חבילות שוקולד מריר
  • קצת יין מתוק או חריף לפי הטעם (לא חייב אבל זה מוסיף המון)
  • חצי חבילת מרגרינה
  • קצת מים לפי הטעם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מרכזים את החומרים היבשים בקערה גדולה, מערבבים ויוצרים גומה במרכז. יוצקים לתוך הגומה את השמן, הביצים ותמצית הווניל וטורפים בעדינות עם מטרף ידני תוך הרטבת החומרים היבשים מהמרכז כלפי חוץ.
2. כאשר כמעט כל החומרים היבשים נרטבו מוסיפים בהדרגה תוך בחישה נמרצת את המים הרותחים - עד קבלת בלילה (יחסית לבצק דלילה) אחידה ומבריקה. יוצקים לתבנית משומנת ומקומחת (רצוי לרפד את בסיס התבנית בנייר אפייה)

טיפ: מנפים את הקמח, אבקת הקקאו, הסודה ואבקת האפייה יחד לקערה, מוסיפים את השוקולית והסוכר - מערבבים היטב ואז יוצרים את הגומה. זה מבטיח ערבוב אחיד ונטול גושים.

3. מכינים סמוך להוצאת העוגה מהתנור ¾ כוס מים רותחים + 2 כפות סוכר שמוססו בהם (בעוגה למבוגרים להוסיף 2 כפות ליקר קפה/שוקולד/אחר). מוציאים מהתנור ויוצקים באופן שווה על העוגה.
4. רוטב שוקולד (לא חובה אבל מומלץ):
שמים בסיר קטן: 2 חבילות שוקולד מריר, קצת יין מתוק או חריף לפי הטעם (מומלץ), חצי חבילת מרגרינה חתוכה לקוביות בינוניות, מעטמים לפי הטעם (אם ויתרתם על היין מומלץ לשים יותר מים).
5. מחכים שהסיר יתחמם ומערבבים עד שיימס.
6. מחממים את התנור היטב לחום של 170º מעלות ואופים את העוגה למשך 40 דקות אם מדובר בתבנית עגולה. בתבניות אינגליש קייק יספיקו 30 דקות אפייה.
7. כשהעוגה מוכנה שופכים על העוגה את הרוטב כל עוד היא חמה ומחכים שיתקרר.



 
דרג: