עוגת שוקולד"פונדן" לחולי צליאק

עוגת שוקולד מיוחדת לחולי צליאק

מאת: נטליה חנוכה גרנקין

דרג:
עוגת שוקולד"פונדן" לחולי צליאק
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 6 מנות/ 2 תבניות אינגלישקייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 110 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 3 חלמון
  • 50 גרם קורנפלור
  • 250 מ"ל או שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 1 כפית קקאו
  • מלח לפי טעם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום 200 מעלות.
2. בבן מארי ממיסים את השוקולד והחמאה.
3. במיקסר מקציפים חלמונים, סוכר ומלח בהדרגתיות בכדי להגדיל נפח.
4. מוסיפים קורנפלור לאט עד להסמכה.
5. להוסיף את השוקולד המומס.
6. למרוח את התבניות עם חמאה ולמלא עם הבלילה.
7. להכניס אותם לתנור למשך 12 דקות.
8. מכבים את בתנור וממתינים עד שהבצק מתקרר, מוציאים מהתנור.
9. מקצפים את השמנת, מורחים אותה על העוגה ומפזרים קקאו.

דרג: