עוגת שוקולד עשירה עם קישוט חג שמח

עוגת שוקולד מרהיבה וכשרה לפסח עם עיטור חגיגי בשוקולד לבן

מאת: צמרת טייטלר

דרג:
עוגת שוקולד עשירה עם קישוט חג שמח
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 24 ס"מ 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגת השוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 75 גרם חמאה
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה השף הלבן
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 3 ביצים מופרדות
  • 60 גרם סוכר
  • לקרם ריבת חלב:
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה השף הלבן
  • 2 כפות גדושות ריבת חלב
  • לקצפת וניל:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה השף הלבן
  • 2 כפות גדושות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • לעיטור השוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית שמן
  • 30 גרם שוקולד לבן לזילוף הקישוט
  • פניני שוקולד לקישוט

אופן הכנה:

הכנה
  • מחממים שמנת מתוקה וחמאה עד סף רתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומוסיפים בערבוב את אבקת השקדים. מצננים מעט. מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר לתערובת אוורירית.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד החמה בהדרגה לתערובת החלמונים ומערבבים היטב.
  • מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד והחלמונים.
  • יוצקים לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 30-40 דקות.
  • בודקים אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. 
  • לקרם ריבת חלב:
  • מקציפים את כל החומרים עד לקבלת לקרם יציב.
  • מורחים את הקרם על העוגה ומקפיאים למשך כשעה.
  • לקצפת וניל:
  • מקציפים את כל החומרים לקצפת יציבה.
  • מזלפים בעזרת צנטר משונן "שפיצים" על גבי העוגה.
  • מקפיאים למשך כשעה.
  • לציפוי השוקולד:
  • מודדים וחותכים שקף עוגה לפי ההיקף החיצוני של העוגה. מניחים את השקף על נייר אפייה. 
  • ממיסים שוקולד לבן. שופכים לשקית זילוף קטנה (או שקית סנדויצ'ים שגוזרים לה את הפינה) ומזלפים " חג שמח" או כל כיתוב אחר שרוצים. מקפיאים ל-15 דקות.
  • ממיסים שוקולד מריר, מוסיפים כפית שמן, ומערבבים היטב. 
  • מוציאים את השקף ומניחים אותו על נייר אפייה עם הכיתוב כלפי מעלה. מורחים את השוקולד על גבי השקף באופן שיכסה את כולו בשכבה דקה. ממתינים כ-2 דקות עד שהשוקולד יציב אך לא נוקשה. 
  • מצמידים את השקף עם השוקולד כלפי היקף העוגה ומהדקים קלות.
  • מקפיאים עד להתייצבות ומורידים את השקף בעדינות.
  • כשעתיים לפני ההגשה מעבירים את העוגה למקרר. ניתן לקשט בפניני שוקולד.

  • דרג: