עוגת שוקולד עם תות

הגולשת natalia shundrik משתפת אותנו במתכון מתוק לעוגת שוקולד עם תות, פינוק מושלם

מאת: natalia shundrik

דרג:
עוגת שוקולד עם תות
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 50 דקות

כמות מנות: 8-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • הכנת בצק:
  • כוס וחצי קמח
  • אבקת קקאו 1/4 כוס
  • 3-4 ביצים
  • כפית 1 אבקת אפייה
  • כוס וחצי סוכר (או לפי הטעם)
  • 225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • כפית 1 וניל
  • הכנת קרם:
  • חצי כוס קקאו
  • 4-5 כפות חמאה נמסה
  • 5 כפות חלב
  • כוס-כוס וחצי אבקת סוכר
  • קישוטים:
  • 2-3 תותים.

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ב-160/180 מעלות, תלוי בגודל התנור.
2. לוקחים שתי תבניות, לשמן אותן ושמים בהן נייר אפייה.
3. עד שהתנור מתחמם שמים בקערה קמח, קקאו, אבקת אפייה עם קצת חלב ( שהעוגה תתפח). מוסיפים לקערה ביצים, סוכר, חמאה ווניל. את כל המוצרים צריך לערבב במיקסר עד שמקבלים מסה אחידה.
4. מוסיפים 6-8 כפות מים רותחים, הבצק צריך לטפטף טיפה מהכפית/מיקסר.
5. לשים את הבצק בשתי תבניות וליישר אותו.
6. מכניסים לתנור לכ-40 דקות, בודקים את מוכנות העוגה עם קיסם.
7. עד שהבצק בתנור מכינים את הקרם. שמים בקערה קקאו ואבקת סוכר.
8. מוסיפים חלב וחמאה ומערבבים הכל ביחד.
9. אם הקרם סמיך מדי מוסיפים עוד קצת חלב.
10. מוציאים את שני חלקי העוגה ומורחים קרם על אחד, שמים את החלק השני מעל ושמים עליו גם את הקרם שנשאר. ניתן להוסיף קישוטים שונים ומגוונים מעל, אני למשל שמתי תותים בצורת מספר 8 כיוון שזה היה לקראת יום האישה הבינלאומי והעוגה הייתה מיועדת לאמי.
דרג: