עוגת שוקולד עם ריבת פטל

מנה מפוארת ומפנקת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שוקולד עם ריבת פטל
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 20 ס"מ 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 ביצים
  • 11/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס קקאו
  • 11/2 כפית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה 15% "תנובה"
  • ריבת פטל
  • פטל/דומדמניות לקישוט
  • לציפוי:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

הכנה
1. להכנת העוגה: בעזרת וו גיטרה מערבבים את החמאה עם הסוכר החום והלבן עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2. מוסיפים את הביצים ולהמשיך לערבב עד שהביצים ייטמעו בתערובת. בנפרד, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו.
3. מוסיפים מעט לתוך התערובת. מערבבים. שמים מעט מהשמנת החמוצה. מערבבים. כך להמשיך עד שלא יישאר יותר מהיבשים.
4. מעבדים עד הגעה לתערובת אחידה וחלקה. משמנים ומקמחים תבנית בקוטר 20 ס"מ ושופכים לתוכה את התערובת. 
אופים כ-30 דקות בחום של 180 מעלות. מצננים את העוגה. בעזרת סכין משוננת מיישרים את העוגה.
5. הכנת הקרם: מרתיחים את השמנת ושופכים מעל השוקולד. מחכים מספר דקות מערבבים עד קבלת מרקם מבריק וחלק.
6. הרכבה: חותכים את העוגה לרוחבה, מורחים מריבת הפטל בנדיבות.
ניתן לשפוך מעל את הקרם שוקולד החמים או לחכות שהקרם יתמצק מעט ואז למרוח על העוגה. מקשטים מעל בפטל/דומדמניות טריים.
דרג: