עוגת שוקולד עם דובדבנים וקוקוס

עוגה שוקולדית עשירה ויפה בטעמי דובדבן וקוקוס וכן קלה להכנה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת שוקולד עם דובדבנים וקוקוס
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: עוגה בקוטר 24-22 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ¾ כוס (60 גרם) קוקוס טחון
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפות שמן (עדיף תירס או חמניות)
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • 3 כפות מחוקות אבקת קקאו
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • ½ כוס (125 מ"ל) ליקר שרי ברנדי
  • 4 כפות שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס (במיקרוגל או מעל אדים)
  • ½ כוס קונפיטורה דובדבנים שמכילה פירות שלמים
  • לעיטור:
  • קוקוס טחון
  • לזיגוג:
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1 כפית שמן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. משמנים היטב בחמאה תבנית ארובה בקוטר 24-22 ס"מ (רצוי בעלת תחתית מתפרקת), וזורים על תחתיתה ועל דופנותיה 3-2 כפות (כמה שנדבק) קוקוס טחון.
2. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות).
3. מערבלים את החמאה עם הסוכר ועם תמצית הווניל במשך 3 דקות. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב. מוסיפים את השמן ומערבלים שוב.
4. מנפים פנימה קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח, ומוסיפים ¾ כוס קוקוס, ליקר ושמנת. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
5. מוסיפים את השוקולד המומס ואת הקונפיטורה, כף אחר כף, ומערבבים אותם לתוך תערובת העוגה במשיכות כף - צריכים להישאר פסים מובחנים של שוקולד ושל קונפיטורה.
6. יוצקים את התערובת לתבנית, ומיישרים את פניה. אופים במשך 40 דקות, עד שפני העוגה יבשים למגע וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי - היזהרו מאפיית יתר, שמייבשת את העוגה.
7. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. מחלצים את העוגה מהתבנית, ומעבירים אותה למגש.

הכנת הזיגוג:
1.  מחממים את השמנת כמעט עד לרתיחה, ויוצקים על השוקולד הקצוץ. משהים מעט, וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את השמן וטורפים שוב.
2. יוצקים את הזיגוג על עוגת השוקולד
דרג: