עוגת שוקולד עם אגסים מזוגגים

עוגת שוקולד עשירה בציפוי יפיפה המשלב בין חצאי אגסים וסירופ אגסים, נהדר להגשה באירוע חגיגי

מאת: עדי לוי

דרג:
עוגת שוקולד עם אגסים מזוגגים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות/תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לאגסים:
  • 6 אגסי בוסק חצוים לאורכם ללא הליבה
  • 3 כוסות מים
  • שלושת רבעי כוס סוכר
  • 2 מקלות וניל חצויות
  • מיץ וסרט קליפה מלימון אחד
  • לעוגה:
  • 175 גרם שוקולד מריר
  • 175 גרם שוקולד חלב
  • 350 גר' חמאה רכה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • חצי כוס קמח תופח
  • רבע כוס אבקת קקאו משובח
  • 6 ביצים
  • שלושת רבעי כוס סוכר
  • לציפוי:
  • 250 גר' שוקולד מריר

אופן הכנה:

הכנה:
1. חוצים האגסים לאורכם ומוציאים ליבתם.
2. שמים את כל החומרים למעט האגסים בסיר, מביאים לרתיחה.
3. מכניסים את האגסים לבישול של כ-15 דקות. מוציאים ומסננים.
4. לוקחים כשלושת רבעי כוס של סירופ האגסים ומצמצמים אותו.
5. הכנת העוגה: ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר אדים כפול. מקררים.
6. מקציפים את הביצים, וניל והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
7. מערבבים את שתי התערובות מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים.
8. מעבירים לתבנית 26 מרוחה בחמאה ואופים בחום של 160 מעלות כ-50 דקות ומקררים.
9. מרכיבים את העוגה: מניחים את חצאי האגסים על העוגה כשהשפיץ שלהם כלפי פנים העוגה, וזולפים עליהם את נוזל הסירופ המצומצם.
10. ממיסים את שוקולד הציפוי ויוצקים על העוגה וחצאי האגסים. מניחים במקרר לקירור של לפחות חצי שעה.
דרג: