עוגת שוקולד מפוארת עם גנאש שוקולד

מתכון בטוח לעוגת שוקולד נימוחה בציפוי גנאש שוקולד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: רים גיאת

דרג:
עוגת שוקולד מפוארת עם גנאש שוקולד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 1.5 כוס סוכר
  • 1.75 כוס קמח
  • 0.75 כוס אבקת קקאו
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 0.5 כפית אבקת אפייה
  • 1.5 כוס יוגרט או שמנת תנובה
  • 2 ביצים
  • 1 סוכר וניל (10 גרם)
  • לגנאש השוקולד:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 200 גרם שוקולד מריר עלית

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים שמנת, חמאה וקקאו עד מיזוג. מורידים מהאש ומקציפים במיקסר תוך הוספת הביצים אחת-אחת
2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
3. יוצקים לתוך תבנית עגולה 26 ואופים למשך חצי שעה בחום של 170 מעלות
4. מכינים את גנאש השוקולד: מחממים בסיר קטן שמנת מתוקה ושוקולד מריר עד מיזוג
5. מוציאים את העוגה מהתנור, יוצרים חורים קטנים על פני העוגה ושופכים את גנאש השוקולד החם 
דרג: