עוגת שוקולד מוס ב-3 שכבות

עוגה בשלוש שכבות מוס - מושלמת וממכרת

מאת: מתכון גולש

דרג:
עוגת שוקולד מוס ב-3 שכבות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 15-20/תבנית 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 ביצים
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה (או מרגרינה)
  • 50 גרם אגוזים טחונים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קמח מצה
  • 1 שמנת מתוקה של השף הלבן
  • שוקולד מגורד (לקישוט)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מקציפים את החלבונים.
2. ממיסים את השוקולד על אדים (או במיקרו).
3. מעבדים במיקסר את החמאה עם הסוכר והחלמונים.
4. מוסיפים את השוקולד לתערובת החמאה. מוסיפים את החלבון לתערובת השוקולד והחמאה בתנועות קיפול עד שמתקבל מוס שוקולד.
5. מוציאים שליש מהתערובת המתקבלת ומאחסנים בפריזר או במקרר.
6. מוסיפים לשאר התערובת את קמח המצה והאגוזים.
7. משטיחים את התערובת בתבנית עגולה 26 ס"מ ואופים בחום 170 מעלות עד שהעוגה מוכנה (בדיקה ע"י קיסם שננעץ ויוצא יבש).
8. לאחר שהעוגה קרה מורחים את המוס שהשארנו בצד על העוגה.
9. מקציפים שמנת מתוקה (אפשר להוסיף כף גדושה של אבקת סוכר).
10. מורחים את הקצפת מעל המוס.
11. מקשטים את העוגה בשוקולד המגורד או בתלתלי שוקולד או באגוזים טחונים.
דרג: