עוגת שוקולד מהירת הכנה

עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שוקולד מהירת הכנה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גר’ חמאת "תנובה"
  • 150 גר’ שוקולד מריר (גם הפשוט ביותר אינו פוגע באיכות)
  • 4 ביצים שלמות
  • כוס סוכר
  • כוס קמח תופח

אופן הכנה:

הכנה
1. להמיס שוקולד וחמאה על אש קטנה (לא לתת לרתוח).
2. להקציף את הביצים והסוכר לקצף בהיר כ- 4-5 דקות; להוסיף תוך הקצפה את תערובת השוקולד.
3. להקטין את מהירות המיקסר למינימום ולהוסיף בהדרגה את הקמח. עם הפסקת פעולת המיקסר יש לבדוק בעזרת מרית שכל הקמח התערבב.
4. לאפות בתבנית מס’ 26 ב- 180 מעלות 40-45 דקות.

יתרונות: חיי מדף של עד 14 יום. לגיוון ניתן להוסיף 3/4 כוס אגוזים או שקדים קצוצים, לקשט בקצפת והעוגה הופכת חגיגית.


דרג: