עוגת שוקולד לפסח

עוגת שוקולד לפסח

מאת: סלבה גרודזינסקי

דרג:
עוגת שוקולד לפסח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם שוקלד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 250 גרם סוכר
  • 5 ביצים מופרדות
  • 250 גרם אגוזים טחונים
  • 0.5 כוס קמח מצות
  • גרידה לימון מלימון אחד
  • לקישוט:
  • 200 גרם שוקולד
  • 250 גרם נוזל קוקוס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. ממיסים שוקולד עם חמאה בבן מארי.

2. מקציפים חלבונים עם 100 גרם סוכר ומניחים בצד. מקציפים חלמונים ומוסיפים בהדרגה את 150 גרם הסוכר שנותר, תערובת השוקולד, השקדים וקמח מצות עד שמתקבלת תערובת חלקה.

3. מערבבים בתנועת קיפול את תערובות החלמונים והחלבונים.

4. מעבירים לתבנית חסינת אש ואופים 30 דקות בחום של 160. בתום האפייה מצננים בתנור בדלת פתוחה, מתקבלת עוגה בעלת מרקם מעט רטוב מבפנים. ממיסים את השוקולד עם נוזל קוקוס, מצננים קלות ומורחים על העוגה.

דרג: