עוגת שוקולד חמה

עוגת שוקולד אישית וקלה להכנה, קינוח עשיר ומפנק לאירוח בכל עת

מאת: אוראל טלקר

דרג:
עוגת שוקולד חמה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חלמונים
  • 2 ביצים
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 50 גרם קמח
  • 100 גרם שוקולד
  • 100 גרם חמאה

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, מורחים בחמאה 4 קוקוטים.
2. טורפים יחד את החלמונים, הביצים, אבקת הסוכר והקמח.
3. ממיסים את השוקולד ואת החמאה בקערה מעל סיר מים רותחים, או במיקרוגל. מסירים מעל האדים, מערבבים ומוסיפים לתערובת הביצים והסוכר תוך בחישה מתמדת.
4. ממלאים את הקוקוטים כדי שני שלישים מעומקם ואופים 15-20 דק', רק עד שהעוגה מתייצבת.
5. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מעבירים סכין דקה בין העוגה לכלי והופכים על צלחת הגשה.
6. לחמם בעדינות לפני ההגשה. ניתן לאחסן עד יומיים, במקרר. 

דרג: