עוגת שוקולד חגיגית עם דובדבנים ברוטב יין אדום

עוגת שוקולד חגיגית עם דובדבנים ברוטב יין אדום, עוגה מושלמת לפסח

מאת: חלי גורסוי

דרג:
עוגת שוקולד חגיגית עם דובדבנים ברוטב יין אדום
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה בקוטר 26 מ"מ-

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חב' אינסטנט פודינג שוקולד כשר לפסח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 4\3 כוס קמח מצה תופח (שקית קטנה)
  • רבע כוס שמן
  • לקצפת:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • לרוטב:
  • כוס וחצי דובדבנים משומרים חמוצים(מגיע בצינצנת)
  • רבע כוס יין אדום (לא משנה איזה סוג)
  • כפית קינמון
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפיות קורנפלור
  • מעט שוקולד מריר מגורר לקישוט

אופן הכנה:

להכנת הבסיס:
  • מחממים מראש תנור ל-180 מעלות
  • לוקחים 5 ביצים ומקציפים אותן יחד במהירות גבוהה. אחרי שהקצף מתייצב מעט מוסיפים בהדרגה את כוס הסוכר, עד שנוצרת בלילה אוורירית תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את סוכר הוניל, ואת אינסטנט פודינג השוקולד תוך כדי הנמכת מהירות המערבל.
  • ממיסים במיקרו במשך דקה את השוקולד המריר בכוס כשהוא חתוך לקוביות ומוסיפים לתערובת,
  • מוסיפים תוך כדי ערבול איטי את הקמח ולאחר מכן את השמן. אחרי שהבלילה מתייצבת ונהיית עם מרקם אחיד.
  • משמנים תבנית עגולה קפיצית ושופכים לתוכה את הבלילה. מכניסים לתנור ל25 דקות או עד שמכניסים קיסם והוא יוצא יבש. תלוי בתנור.
  • מוציאים את העוגה להצטנן בטמפ' החדר, ולאחר שהיא התקררה מוציאים אותה בעדינות.
  • באמצעות סכין גדולה של לחם שמרטיבים אותה טיפה חוצים את העוגה לשניים.
  • מורחים שכבה דקה של הקצפת על החלק התחתון של העוגה, ומפזרים את רוב הרוטב של הדובדבנים מעל ומפזרים את הדובדבנים בצורה אחידה על פני העוגה (החלק הפנימי שלה). משאירים כף של דובדבנים ורוטב בצד לקישוט.
  • שמים את החלק השני של העוגה מעל, מצפים למעלה ובצדדים עם הקצפת כך שכל העוגה תכוסה.
  • במרכז העוגה מסדרים את כף הדובדבנים והרוטב.
  • מפזרים מעל הקצפת שוקולד מריר מגורר.
  • אפשר גם להכין מעט יותר רוטב ולקשט.
  • שמים כשעה בקירור לפני ההגשה.
     
להכנת הקצפת:
  • מקציפים בקערה במהירות גבוהה אינסטנט פודינג וניל, שמנת מתוקה, וכוס חלב עד שהקצפת מוכנה וקשה .
להכנת הדובדבנים והרוטב:
  • בסיר קטן על אש נמוכה שמים את הדובדבנים (הם מגיעים בצנצנת עם מיץ של הדובדבנים, אני נוהגת להוסיף גם כ 4-5 כפות מהמיץ).
  • מוסיפים תוך כדי ערבוב את היין, קינמון, סוכר וקורנפלור.
  • מערבבים היטב כל הזמן, ומביאים לרתיחה עד שהדובדבנים מקבלים גוון מעט מבריק.
  • מבשלים עוד 5 דקות על אש קטנה ומסירים מהאש.




 

דרג: