עוגת שוקולד חגיגית לפסח

עוגת שוקולד חגיגית לפסח

מאת: אבלינה מיטלמן

דרג:
עוגת שוקולד חגיגית לפסח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה (בצק):
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 (חצי כוס) אבקת סוכר
  • 2 כפות יין אדום מתוק
  • 150 גרם מרגרינה
  • 6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 3/4 כוס (יותר מחצי כוס) קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כף ברנדי
  • 1 כפית רום
  • לציפוי:
  • 4 כפות אבקת קקאו
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 50 גרם מרגרינה
  • 1 כפית ברנדי
  • 2 כפות מים
  • לעיטור:
  • 1/2 כוס קצפת מוכנה
  • 6 אגוזי פקאן או אגוזי מלך
  • 3 כפות פתיתי קוקוס
  • מרגרינה לשימון

אופן הכנה:

*מחממים תנור לחום בינוני (180 צ. 350 פ.)
*שמים מים בסיר גדול ומבאים לרתיחה. מניחים לבעבע על אש נמוכה . שמים את השוקולד, אבקת הסוכר והיין בסיר קטן ומציבים לתוך סיר המים החמים. בוחשים עד שהשוקולד יימס, מוסיפים את המרגרינה , בוחשים לקרם חלק ומעבירים לקערה גדולה.
* טורפים את החלמונים אל תערובת השוקולד.
*מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי , מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב .
*מערבבים את קמח המצה ,קמח תפוחי האדמה ואבקת האפיה ומוסיפים לקרם השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים לבלילה את הקצף ומקפלים עד שייבלע כליל. מקפלים פנימה את הברנדי והרום.
*משמנים את התבניות יוצקים לתוכן את הבלילה ואופים 50-60 דקות ומניחים להצטנן ומשחררים מהתבניות. (לאפות בתוך תבניות כיכר קטנות).
*להכנת הציפוי שמים את כל חומרי הציפוי בסיר ומבשלים על אש בינונית עד שהמרגרינה תימס ואז מצפים את העוגה בכל הצדדים
*מזלפים על העוגה תלוליות קצפת ומניחים עליהן את אגוזי הפקאן או אגוזי המלך . זורים פתיתי קוקוס על צידי העוגות.
דרג: