עוגת שוקולד ושקדים

עוגת שוקולד ושקדים עסיסית בציפוי ומילוי קרם מוקה ופקאן סיני

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שוקולד ושקדים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 1.5 כוסות קמח תופח כשר לפסח
  • אפשרות: 1/2 כוס אבקת שקדים או אגוזי מלך גרוסים
  • 1.5 כוסות סוכר לבן
  • 1 כוסות אבקת קקאו מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר, מומס
  • 1.5 כוסות שמן
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 4 ביצים טרופות קלות
  • 1 שקית אבקת אפייה כשרה לפסח
  • קורט מלח
  • לקרם:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפיות גדושות אבקת נס-קפה
  • מעט תמצית וניל
  • אגוזי פקאן מסוכרים סיניים, לציפוי

אופן הכנה:

1. מערבבים  במיקסר או לטרוף במטרפה: קמח, (אם רוצים אז שקדים או אגוזים), סוכר,מלח, אבקת אפייה,  אבקת קקאו ממותקת, זמן, מים רתוחים, שמנת מתוקה וביצים, עד לקבלת תערובת אחידה, כהה ודלילה מעט. לאחר מכן מוסיפים את השוקולד המומס וטורפים מיד עד לקבלת עיסה אחידה.
2. מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ואופים על חום בינוני של 180 מעלות כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
3. מצננים את העוגה וחוצים אותה לרוחבה.
4. במיקסר מקציפים את השמנת יחד עם הווניל והקפה עד לקבלת קצפת יציבה מאוד. מורחים כמות נכבדה על העוגה, מכסים עם החצי העליון ומורחים בצורה יפה גם את כיפת העוגה ואת דפנותיה. מעטרים במעגל של אגוזי פקאן ומגישים.

ניתן לזלף שוקולד מריר או חלב על העוגה ו/או לפזק מעט קוקוס טחון.
 

דרג: